De kennisketen: kennis laten stromen

Het is belangrijk om kennis op de juiste plek binnen 's Heeren Loo te krijgen. En omgekeerd moeten kennisvragen uit de praktijk opgepakt worden door wetenschappelijk onderzoekers en ontwikkelaars. Het verkeer tussen praktijk en wetenschap loopt via verschillende schakels en dat geheel noemen we een kennisketen.

Waarom kennisketens?

We bieden zorg aan mensen met complexe zorgvragen. Om daar goed antwoord op te kunnen geven, hebben we veel kennis nodig. Die kennis hebben we binnen 's Heeren Loo, maar ontwikkelen we en zoeken we ook daarbuiten. De platforms en expertisecentra spelen daar een grote rol in.

Nieuw filmpje 

Onze visual laat zien hoe de kennisketens in elkaar zitten. Naast onze visual hebben we nu ook een filmpje over de kennisketens. Aan de hand van een eenvoudig praktijkvoorbeeld word je meegenomen door de kennisketens. En zie je nóg beter hoe de kennis binnen en buiten ‘s Heeren Loo stroomt. 

Bekijk het filmpje hieronder:

Meer weten?

Binnenkort komen de webpagina’s van de expertisecentra online. Ellen Zweers (Jeugd en NAH) en Marloes de Ruiter (MVG, Ouderen, LVB en EMB) van Advisium Zorgbeleid zijn als beleidsmedewerkers bij de kennisketens betrokken. Je kunt hen hierover mailen.

Marloes de Ruiter

Marloes de Ruiter

Senior beleidsmedewerker

Laatste nieuws