"De mix van op kantoor én met cliënten werken, dat maakt mijn werk mooi"

David kreeg tijdens zijn opleiding aan de fotovakschool een schouderoperatie. Dat zijn loopbaan anders zou lopen dan gedacht had hij van tevoren nooit kunnen zeggen. Maar uiteindelijk is alles op de juiste manier samengekomen. David werkt als fotograaf op de afdeling Marketing & Communicatie en heeft op die manier zijn perfecte mix gevonden; werken in de zorg met de camera in de hand.

“Tijdens mijn opleiding bij de fotovakschool werkte ik al in de zorg. Ik had een bijbaantje met dementerende ouderen. Als welzijnsmedewerker deed ik spelletjes om hen een leuke dag te bezorgen. Ik wilde altijd al de zorg in, of bij een huisarts werken in de praktijk.

Schouderblessure

Nadat ik klaar was met de fotovakschool heb ik een schouderoperatie gehad. Door een ongeluk kon ik mijn linkerarm niet meer gebruiken. De operatie moest er komen zodat ik mijn schouder weer kon gebruiken. Dat leidde tot een lange revalidatie. Na zo’n revalidatie moet je gaan kijken wat voor werk je wilt gaan doen. Ik wilde de zorg in. Ik had al een bijbaan in de zorg gehad, en die lijn wilde ik doortrekken. Van mijn fysio kreeg ik groen licht, maar had geen zorgopleiding. Dus startte ik daarom met de voltijd opleiding Social Work. Na een aantal maanden kwam ik erachter deeltijd te willen studeren en werken. Zo kwam ik bij ’s Heeren Loo; vier dagen op de woning werken en daarnaast je hbo doen. In de zomer startte ik en in september begon mijn opleiding (dankzij subsidietraject corona banen). Na een aantal maanden kreeg ik last van mijn schouder en kon ik mijn werkzaamheden niet meer blijven doen. Nog wel wat administratie, maar daar bleef het bij, mijn contract werd niet verlengd.

Marketing & Communicatie

Via ’s Heeren Loo kreeg ik een re-integratie specialist. De re-integratie specialist vroeg direct: ‘Wil je niet bij Marketing & Communicatie op kantoor werken?’ Dat leek me leuk, maar er was geen plek. Na twee weken belde ze mij terug; er bleek toch plek! Er werd een re-integrant voor de afdeling gezocht, dus ik mocht aan de slag. Ik begon bij team Huisstijl met vrijwel geen ervaring. Ik had een leuk kennismakingsgesprek en kreeg extra uren voor fotografie. Het ging allemaal heel snel, het was dezelfde dag nog geregeld. Als ik de re-integratie specialist niet had gehad was ik hier niet terecht gekomen. Want met weinig achtergrond in communicatie zou je dit niet verwachten. Het balletje is de goede kant op gaan rollen. De manager Communicatie heeft het ook zien zitten. En dus ben ik gewoon begonnen."

Nieuwe mogelijkheden

David is een jaar ziek geweest en zou eigenlijk bij een autodealer gaan werken, maar toen kwam dit op zijn pad. “Dit leek mij eigenlijk leuker, want zo komen beide werelden samen. Mijn fotografieopleiding en mijn interesse om in de zorg te werken. Want als ik een fotosessie heb met cliënten, moet ik echt die 'klik’ met hen opzoeken. De feedback van collega’s houdt me scherp. Het is een andere manier van werken dan in de directe zorg. De mix van op kantoor en met cliënten werken, dat maakt mijn werk mooi. Ik stond open voor nieuwe mogelijkheden en zou andere collega’s willen meegeven dat het soms gewoon de goede kant op kan rollen als je er maar voor open staat om nieuwe dingen aan te pakken ook al heb je weinig ervaring."