De mooiste baan van de wereld #wijzijncollega's

Margit Smits werkt als persoonlijk begeleider bij het Droomhuis, een ouderinitiatief in Wageningen. Het Droomhuis is opgericht door ouders met als doel een speciale woon-met-zorg locatie te creëren voor hun volwassen kinderen. Op dit moment vinden zes (jong)volwassenen, met een matige tot ernstige meervoudige beperking (EMB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG), hier een liefdevol thuis. Margit is één van de begeleiders die zich iedere dag weer inzet voor een mooi leven voor deze cliënten. “Mijn vak gaat elke dag over het zien van mensen met een beperking. Ze de juiste zorg mogen bieden, in al zijn facetten. Samen klein kijken, groot dromen én denken voor een goed leven, dat is het mooiste wat er is!”

Mooiste lach

Voor haar carrière bij ’s Heeren Loo heeft Margit bij het Vossenhol in Bennekom gewerkt en vervolgens 17 jaar in de tandheelkunde. Daar miste ze een stuk verdieping. Dankzij een coaching traject ontdekte ze dat haart hart echt bij de gehandicaptenzorg ligt. Daar heeft ze opnieuw voor gekozen en absoluut geen spijt van. “Mijn dag kan niet meer stuk als ik iemand na een slaapdienst wakker maak en dan de mooiste lach ooit krijg. De meeste voldoening haal ik uit mijn werk als een bewoner een fijne dag heeft. Als ik net een beetje extra heb kunnen betekenen en een bewoner zich veilig voelt om te zijn wie hij of zij is.”

Blijven leren

Ondanks haar jarenlange ervaring volgt Margit nog regelmatig een cursus of opleiding. “Er zijn heel veel mogelijkheden bij ’s Heeren Loo om je te ontwikkelen wanneer je daarvoor open staat. Ik heb veel cursussen mogen volgens, waaronder persoonlijk begeleider, dialoogtraining, perspectieftraining en BIM. En momenteel volg ik de opleiding tot ambassadeur gehandicaptenzorg, waarmee ik iedereen wil laten zien hoe mooi het is om te werken in de gehandicaptenzorg.”

Vrije plekken

Bij het Droomhuis in Wageningen is nog een plekje vrij voor een zevende bewoner. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website van het Droomhuis. Ook is er een plek vrij in het team voor een begeleider. Word jij de nieuwe collega van Margit? Kijk dan eens op onze website.