De Stentor neemt kijkje bij corona-unit

Ziek worden door het coronavirus brengt voor iedereen zorgen en onzekerheden met zich mee. Maar het is helemaal moeilijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Niet iedereen staat erbij stil, maar een opname in een regulier ziekenhuis is vaak ondoenlijk. "Daarom proberen we de zorg zoveel mogelijk op eigen locatie te doen. Daar waar onze begeleiders onze cliënten kennen."

Hoe dat in zijn werk gaat, is te lezen in de Stentor over de corona unit in Ermelo. Dat is een van de drie corona units van 's Heeren Loo, waar sinds het begin van de coronacrisis al een behoorlijk aantal zieke cliënten is opgevangen. Zoals de 8-jarige Liam. Zijn vader vertelt hoe belangrijk het was om in goede én vertrouwde handen te zijn, bij verpleegkundigen en begeleiders die weten hoe zij mensen met een beperking kunnen verzorgen en opvangen. Zo kon Liam, toen hij weer wat was opgeknapt, gewoon lekker spelen op de corona unit.

Het werk daar is intensief. Helaas zijn niet alle cliënten die zijn opgenomen weer hersteld. Maar we zien dat we tot veel in staat zijn en alles, ook met hulp van uitzendkrachten, toch goed hebben weten op te vangen. Mooi werk dus, in dienst van de cliënten!

Lees het gehele bericht in de Stentor

Gerelateerde items

Terug naar boven