
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel komt er weer aan! Dit jaar vindt hij plaats van 3 t/m 9 maart. We gaan voor een duurzaam gezonde organisatie en willen de aarde niet slechter achterlaten voor volgende generaties. Daarom steunen we dit landelijke initiatief en vragen we jou: Doe jij ook mee?
What’s in it for me?
Door mee te doen draag je bij aan een duurzaam gezonde omgeving. En dat is precies waar we als ’s Heeren Loo, met de belofte duurzaam gezonde organisatie en de visie op duurzaam ondernemen, voor staan. Maar het gaat niet alleen om een duurzaam gezonde omgeving, het gaat ook over jou! Hier een aantal voordelen op een rijtje:
- Gezondheid: Minder vlees en zuivel kan zorgen voor een betere spijsvertering, minder vermoeidheid en een gezonder gewicht.
- Energie en welzijn: Plantaardige voeding bevat vaak meer vezels en vitamines, wat kan helpen om je energieker te voelen.
- Kostenbesparing: Peulvruchten, groenten en granen zijn vaak goedkoper dan vlees en kaas, waardoor je kosten bespaart.
- Nieuwe smaken en variatie: Vaak eten we uit gewoonte. Deze week kan een kans zijn om nieuwe, verrassend lekkere recepten te ontdekken.
Recepten inspiratie
Ook dit jaar is ons vegetarische receptenboekje weer beschikbaar. Er zijn 5 nieuwe, makkelijke en lekkere recepten toegevoegd. Zo staat er hopelijk voor iedereen een recept bij die aanspreekt.
Bekijk het receptenboekje
Het effect Door geen vlees en zuivel te eten tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is de milieudruk van je voeding lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst… 101 liter watergebruik, 76 KM autorijden en 756 gram vlees.
Meer informatie: kijk op weekzondervlees voor meer inspirerende recepten.