De wereld wordt mooier als iedereen meedoet

Bij dagbestedingslocatie De Kwekerij, komen dagelijks zo’n 15 mensen met een verstandelijke beperking bijeen voor een gezellige, productieve werkdag. Er is keus uit allerhande leuke activiteiten. Zoals het opkweken en onderhouden van planten in de bloementuin, groentetuin en in de kas. 

Een brug geslagen met het dorp

Diegenen die liever creatief bezig zijn, kunnen aan de slag met het maken van onder andere vogelhuisjes, insectenhotels en bloemstukjes. Iedereen doet zijn best, op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Via het winkeltje wordt een brug geslagen met de mensen uit het dorp. Niet alleen worden hier de leukste (woon)accessoires te koop aangeboden, je bent ook van harte welkom voor een kop koffie, een praatje of het verrichten van vrijwilligerswerk. De wereld wordt per slot van rekening mooier als we samen optrekken, toch?!

Gulle gift van K3delta

Begeleider Willem: ‘Op de foto zien we Antoine en Janjoost, van onze nieuwe tuingroep. Zij houden zich – samen met twee andere cliënten - bezig met hovenierswerkzaamheden bij de woningen op het woonzorgpark De Boldershof. Heel fijn! De grasmaaier en handtrekkar waarmee ze pronken hebben we onlangs kunnen kopen dankzij een prachtige gift van K3delta. Fantastisch gewoon! Hiermee leren de mannen nieuwe vaardigheden en kunnen ze het werk op een prettige manier uitvoeren. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar fijn werkmateriaal geeft iemand, die het vak graag wil leren, absoluut een boost. Eigenwaarde en zelfvertrouwen nemen toe en dat is precies wat wij graag zien. De stap naar een (on)betaalde baan wordt zo steeds kleiner. Ik steek daarom graag een duimpje in de lucht voor de gulle gever. Super bedankt!’