Doe Duurzaam! ECO-street helpt

Waarom weggooien als het nog goed is

“Waarom weggooien als het nog goed is? We kunnen het toch ook hergebruiken?,” Stefan werkt bij de ECO-street op woonzorgpark Het Westerhonk en vlogt erover. Hij denkt duurzaam. Samen met andere jongens en meiden en hun begeleiders zetten zij zich dagelijks in voor een nog beter milieu bij ’s Heeren Loo. Maar de bewustwording en de acties, beginnen bij jezelf. Daarom organiseerden zij tijdens de medewerkersdagen een workshop. Zij vertelden met passie over hun zinvolle dagbesteding, lieten de containers voor gescheiden afval zien en vroegen vooral aandacht voor recycling.

Stefan: “Er werden vier oranje stoelen gebracht om weg te gooien. Maar deze waren helemaal niet kapot en best nog mooi.” Dus tijdens de workshop stonden ze stil bij de stoelen met een groot vraagteken op een bordje. “Zeg het maar, wat vinden jullie hiervan?” Hoe leuk dat een begeleidster van een dagbesteding aan de Binnenhof enthousiast werd en de stoelen graag wilden hebben. Voor op hun terras, zodat de cliënten en begeleiders daarop buiten kunnen bijkomen en genieten tijdens hun werk. Ook al is het nu nog even geen terrasweer, heeft Stefan de stoelen gelijk bij hen gebracht. Wat een mooie match, op de goede plek op het goede moment. 

Kortom, Doe Duurzaam! Samen een zee aan kennis en talent. De ECO-street helpt je graag. Zij knappen oude fietsen of rollators op. Voor hergebruik of voor de verkoop tegen een kleine vergoeding. Ze scheiden de afval op de beste manier voor het milieu en de mogelijke opbrengsten via de afvalverwerkers. Ze weten er van alles van, en vragen kost niets. Zie ook https://www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/de-kaart/eco-street-in-monster 

#mooiwerk #duurzaamgezondeorganisatie

Gerelateerde items

Terug naar boven