Drie nieuwe directeuren benoemd bij zorgorganisatie 's Heeren Loo

's Heeren Loo, de grootste zorgorganisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking, heeft drie nieuwe directeuren aangetrokken. Zij zijn begonnen, of beginnen binnenkort, in de regio Oost-Nederland, Groot Emaus en Advisium Zorg & Behandeling.

Frans Kamsteeg

Frans-Kamsteeg-is-de-nieuwe-directeur-van-Groot-Emaus.jpg

Frans Kamsteeg (52) is deze maand begonnen als regiodirecteur van orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus in Ermelo. Daarmee vervangt hij Bija Westerhof, die na 22 jaar ‘s Heeren Loo heeft gekozen voor een sabbatical.

Frans heeft vanaf 2002 diverse functies bekleed binnen GGNet, zo ook als directeur van 2011 tot 2019. Daarna is hij als interimmer aan de slag gegaan bij onder andere Altrecht, Yulius en Pluryn. Hij was onder meer op directieniveau verantwoordelijk voor de kind- en jeugdpsychiatrie en orthopedagogische behandelcentra.

Frans: “Ik vind het een eer om bij Groot Emaus aan de slag te gaan. Groot Emaus biedt voor jongeren met een licht verstandelijke beperking zorg waarop we zuinig moeten zijn. Ik kijk ernaar uit om met mijn achtergrond en ervaring een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de organisatie in het turbulente veld van de jeugdzorg. Ik zie er vooral heel erg naar uit om dat samen te doen.”

Over Groot Emaus

Bij ’s Heeren Loo Groot Emaus (in Ermelo) verblijven jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Zij worden hier behandeld, gaan naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. Vaak verbleven de jongeren daarvoor al in veel instellingen, waar het onvoldoende lukte om weer tot een positieve ontwikkeling te komen.

Paul Jochems

Paul-Jochems-wordt-nieuwe-directeur-Advisium-Zorg-en-Behandeling-1.jpg

Paul Jochems (60) begint 1 juli als directeur Advisium Zorg & Behandeling bij ’s Heeren Loo werken. Hij is hiermee een van de opvolgers van Timon Dijkman. Onder meer vanwege de sterke groei van Advisium wordt nog een tweede directeur verantwoordelijk voor het landelijke Expertisecentrum: de directeur Advisium Zorg & Bedrijfsvoering. De werving en selectieprocedure voor deze functie loopt.

Op dit moment werkt Paul als directeur Kwaliteit & Veiligheid bij Pluryn, waar hij in 2018 begon als geneesheer-directeur. Hij heeft veel ervaring in de jeugdpsychiatrie en werkte onder meer als directeur behandelzaken bij GGz Breburg en bij Karakter, waar hij ook de rol van directeur innovatie vervulde.

Met deze kennis en ervaring op zak zal Paul een bijdrage gaan leveren aan ’s Heeren Loo: “Vanuit de samenwerking in mijn vorige functies ken ik ’s Heeren Loo als een vernieuwende organisatie, die kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft staan en streeft naar voortdurende verbetering. Ik kijk ernaar uit om daaraan bij te dragen."

Over Expertisecentrum Advisium

Bij ’s Heeren Loo zijn alle behandelingen ondergebracht onder één dak: Expertisecentrum Advisium. Hier werken ruim 1.100 collega’s die zich bezighouden met behandeling, zorgbeleid, wetenschappelijk onderzoek en innovatie samen aan voortdurende verbetering van de zorg en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking. Niet alleen binnen ’s Heeren Loo, maar in heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Carola Ubink

Carola-Ubink-is-regiodirecteur-Oost-Nederland.jpg

Sinds 1 april is Carola Ubink (51) de nieuwe directeur van regio Oost-Nederland. Zij is de laatste zeven jaar werkzaam geweest als directeur in de ouderenzorg. Carola is gepromoveerd op het gebied van klinische genetica. Ook heeft zij een aantal jaren als innovatiemanager in de zorg gewerkt.

Carola: “'s Heeren Loo is een grote organisatie, wat maakt dat er veel kennis en kunde is. Mooi om van daaruit een bijdrage te mogen leveren aan een goed leven voor mensen met een beperking. Ik kijk ernaar uit om dit samen te doen, met cliënten, verwanten en medewerkers.”

Over de regio Oost-Nederland

De regio Oost-Nederland van ’s Heeren Loo omvat de gebieden Salland, Twente, Achterhoek, Zuid-Drenthe en delen van Noord- en Oost-Veluwe. Cliënten worden zoveel mogelijk op maat, dicht bij huis en in alle levensfasen ondersteund. Dat gebeurt in allerlei vormen van wonen, dagbesteding, vrijetijdsbesteding, ambulante dienstverlening en kort verblijf.

Laatste nieuws