Drukbezochte open dagen op woon-werkboerderij Kraaiveld

Foto van de woon-woonwerkboerderij Kraaiveld

Prachtig weer, een gastvrije ontvangst en volop belangstelling van bezoekers uit de wijde omtrek; dat waren de ingrediënten voor de open dagen van woon-werkboerderij Kraaiveld op de grens van Sleeuwijk en Woudrichem op 5 en 6 oktober.

Nieuwe locatie regio Zuid

Het was ook een spannend moment voor het nieuwe team. Zij mochten voor de regio Zuid het spits afbijten met de ingebruikneming van deze mooie locatie. Ruim 300 bezoekers namen de moeite om de boerderij en de omgeving te verkennen. En nog mooier: de aanmeldformulieren vonden gretig aftrek! Het zal vermoedelijk geen moeite gaan kosten om de vijftien bewoners met een verstandelijke beperking een plekje te geven op het complex. Verder was er ook veel belangstelling voor het gezinshuis, waar maximaal vijf kinderen onderdak gaan vinden. Ook komt er ruimte voor dagopvang. Diverse activiteiten op de boerderij worden hierop afgestemd.

Een nieuwe buur in Sleeuwijk en Woudrichem

Voor directeur Piet Yntema was het ook een bijzondere gebeurtenis, de eerste ‘officiële’ festiviteit voor de nog jonge regio Zuid. Hoeveel mensen zouden er komen? En wat zouden de eerste reacties zijn van bezoekers van de Open Dagen? Veel buurtbewoners uit de omgeving van Sleeuwijk en Woudrichem kwamen natuurlijk uit nieuwsgierigheid even een kijkje nemen bij de nieuwe Buur’.

Woon- werkboerderij Hoeve Kraaiveld

Hoeve Kraaiveld, zoals de woon - werkboerderij in de omgeving bekend staat, heeft een rijk verleden. De vorige eigenaar, Stichting Lievegoed, had getracht de boerderij om te toveren in een antroposofische zorgboerderij, maar moest door een haperende financiering haar initiatief vroegtijdig staken. ’s Heeren Loo is hier vervolgens op ingestapt, maar wel met een andere insteek: namelijk het bieden van een woon-werkplek voor circa 15 bewoners met een lichte verstandelijke beperking.

Gerelateerde items

Terug naar boven