Duinboerderij Willemshoeve in Groot Westland

Woon je in Westland? Dan heb je het mischien al gelezen in Groot Westland. Dit blad verschijnt gratis huis-aan-huis bij ruim 46.000 inwoners van Westland. En daarin kun je deze week lezen over Duinboerderij Willemhoeve.

Ooievaars

Jaap Zuijderwijk (71) is al drie jaar een trotse vrijwilliger bij Het Westerhonk. Hij is van alle markten thuis en voelt zich helemaal thuis bij de jongens en meiden aan de Hoevelaan. Samen met Chris en Anno heeft hij bijvoorbeeld drie ooievaarsnesten gebouwd. En met succes want we verwachten eerdaags jongen van het ooievaarspaar dat bij ons huist. 

Geiten

Met Rick en andere cliënten gaat hij vaak naar de geiten in de duinen. Deze geiten houden duinbegroeiing in evenwicht. Dit project is Het Westerhonk jaren geleden gestart met het Hoogheemraadschap van Delfland. De cliënten bekijken er dagelijks of alles goed verloopt en geven de dieren water en wat aandacht. Wist je dat er nu ook geiten lopen in het duingebied bij Kijkduin? Dat en meer kun je nu lezen in de krant. Goed gedaan mannen! Ook interesse in vrijwilligerswerk? Denk dan aan Vrijwilligerswerk bij Het Westerhonk of stuur een mail naar vrijwilligerswerk.westerhonk@sheerenloo.nl 

Op Facebook kun je zien wat de jongens en meiden van de Willemshoeve allemaal nog meer doen. 

Lees het hele artikel in Groot Westland.

Foto: Thierry Schut

Gerelateerde items

Terug naar boven