Duo-fiets voor de Achisomoglaan dankzij schenkingen

Vraag aan de bewoners van de Achisomoglaan 230 te Apeldoorn wat zij het liefste doen en je krijgt steevast het antwoord ‘fietsen’. En daarom startte persoonlijk begeleider Marjan ten Hove een fondsenwervende actie. In no-time haalde ze €10.369 op. Genoeg om een duo-fiets met elektrische trap-ondersteuning aan te schaffen. Samen met één van de bewoners maakte ze een eerste ritje.

Gezellige sfeer en veilige omgeving

Aan de Achisomoglaan 230 wonen tien cliënten in de leeftijd van 42 tot 89 jaar met een verstandelijke beperking. Hier krijgen ze de zorg die ze nodig hebben en worden ze ondersteund bij alle dagelijkse activiteiten. Professionele begeleiders van 's Heeren Loo zorgen voor een gezellige sfeer en veilige omgeving, waarin de cliënten een goed leven leiden. Doordeweeks gaan de meesten naar de dagbesteding en in hun vrije tijd kunnen ze hun hobby’s uitvoeren en gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgpark Groot Schuylenburg,

Fietsen vergroot hun leefwereld

Marjan: ‘De cliënten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Met deze duo-fiets voor de deur kunnen ze er lekker op uit. Met een begeleider, maar ook met een familielid of vrijwilliger. Even een uurtje fietsen - om bijvoorbeeld een boodschapje te doen - verzet de zinnen en vergroot hun leefwereld enorm. De combinatie van frisse lucht en lichaamsbeweging zorgt voor ontspanning en een betere mentale en lichamelijke gezondheid. Bovendien is samen fietsen ook nog eens heel gezellig.

Zonder giften nooit gelukt

Dankzij de ruimhartige donaties van gulle giftgevers is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Zonder deze giften was het nooit gelukt om de duo-fiets aan te schaffen, want vanuit de zorggelden worden dit soort aankopen niet bekostigd. We willen iedereen langs deze weg danken voor de betrokkenheid en steun. Bijzondere dank gaat uit naar de firma Wuestman, Diaconie Protestantse Gemeente, Diaconie Christelijke Gereformeerde Kerk Apeldoorn, ten Hove Installatietechniek en Bospaviljoen ’t Leesten.