Een baan voor Laura

Laura staat met Gerrit in Lunchroom

“Ik voel me geen cliënt, ik ben Laura. Ik ben geen studiebol, maar werken kan ik wel.” Dat Laura kan werken, zagen ook de begeleiders bij Lunchroom Puur in Amersfoort. Ze boden haar de mogelijkheid om te leren en groeien. En groeien deed Laura: een jaar geleden begon ze als cliënt aan haar stage bij Puur. Inmiddels is ze in dienst bij ’s Heeren Loo. En… We zijn trots op Laura!

Ruimte om te groeien

Collega Linda vertelt: “De stage bij Puur was een veilige plek om te groeien. Want ook al ziet Laura zichzelf niet als cliënt, een indicatie wordt altijd met een reden gegeven. We hebben Laura het afgelopen jaar vooral begeleid op sociaal/emotioneel niveau. Haar zelfbeeld is beter geworden en ze staat steviger in haar schoenen.” Linda onderzocht de mogelijkheden van een dienstverband voor Laura: “Laura wilde zelf heel graag gewoon werken, net als ieder ander. Wij helpen haar graag in haar ontwikkeling, daarom hebben we ons hiervoor ingezet.”, vertelt Linda.

Een echt contract

Iedereen die kan werken, maar daarbij een kleine ondersteuning nodig heeft valt onder de Participatiewet. Daarom stapte Linda naar de gemeente om te kijken of Laura in aanmerking kwam om in dienst te komen bij ’s Heeren Loo. Binnen ’s Heeren Loo keek ze welke functie het beste bij Laura past. Begin december viel de arbeidsovereenkomst op haar deurmat. “Werken bij ’s Heeren Loo past bij Laura. Ze heeft hier hard voor gewerkt en op deze manier kan ze verder groeien. We zijn superblij met haar!”, aldus Linda.

Ervaringsdeskundige

Laura is op papier zorgassistent maar in de praktijk ondersteunt ze de koks van Lunchroom. Laura heeft een aantal taken waarvoor zij verantwoordelijk is binnen de keuken. Ook helpt zij mee met de ondersteuning van de cliënten die bij Puur in de keuken werken. Laura weet uit ervaring hoe het is om begeleid te worden, deze ervaring neemt zij mee in de begeleiding van de andere cliënten.

Participatiewet

Laura is niet de enige werknemer die via de participatiewet bij ’s Heeren Loo werkt. Bij ’s Heeren Loo vinden we het belangrijk mensen te stimuleren en helpen in hun ontwikkeling. Zo start Dominick februari als facilitair assistent op onze locatie in Monster, het Westerhonk.

Gerelateerde items

Terug naar boven