Een kledingbank op De Hartenberg

Op woensdag 20 juli is de kledingbank op De Hartenberg officieel geopend. Samen met cliënt Teus heeft regiodirecteur Saskia de Kledingbank geopend. Ze hebben samen een lintje, gemaakt van niet-bruikbare kleding, doorgeknipt. Vanaf nu kunnen cliënten die wat minder te besteden hebben gratis kleding uitzoeken!

Een duurzaam initiatief

Het idee komt van de medewerkers van de Wasserij op De Hartenberg. Ze zagen dat er onder cliënten behoefte was naar een initiatief zoals dit. Ze hebben een ruimte omgebouwd tot een echte kledingwinkel, met natuurlijk heel veel verschillende kleding, kledingrekken en een paskamer! 

Dit hebben ze allemaal gedoneerd gekregen van medewerkers, vrijwilligers en verwanten. De Wasserij zorgt ervoor dat alle tweedehands kleding die binnenkomt wordt gecontroleerd en gewassen. Zo krijgt gebruikte kleding ook weer een tweede kans. 

Dat maakt het initiatief van de Kledingbank dan ook dubbel zo mooi! De Kledingbank is een aanwinst voor de cliënten en is ook nog eens goed voor het milieu.

Een passende outfit

Cliënten die (direct of indirect) verbonden zijn aan 's Heeren Loo kunnen, samen met een begeleider of verwant, een afspraak maken bij de Kledingbank. Ze hebben dan alle tijd om wat moois uit te zoeken en te passen. Past het? Dan mag de kleding gratis mee.

De Kledingbank is gevestigd op De Hartenberg in Wekerom, bij de Wasserij (Bosuillaan 15). Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar: wasserij.wekerom@sheerenloo.nl

Ze zijn open binnen dagbestedingsuren:
Maandag t/m donderdag: 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 12.00 uur.