Een koninkijk lintje voor vrijwilligster Het Westerhonk

Vandaag, vrijdag 24 april is één van onze vrijwilligers en moeder van cliënt Martijn koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jacqueline Thoen-van der Sman kreeg een telefoontje van burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland die haar dit heugelijke nieuws liet weten. Op een later te bepalen moment dit jaar krijgt zij het lintje nog feestelijk opgespeld. Het is een beloning voor haar waardevolle inzet voor en bijdrage aan de samenleving. Vandaag ontvangt ze alvast een prachtige bos bloemen van Ellen van der Sar namens de directie van Het Westerhonk, het bestuur van de Familievereniging en de Regiocliëntenraad. Jacqueline was totaal verrast: “Van de bewoners van Het Westerhonk knap ik altijd op. Heb nooit naar een lintje gestreefd, dit zit in mijn natuur. Ik ben heel blij met deze waardering!”

Bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk is Jacqueline inmiddels ruim vijftien jaar actief als vrijwilliger. Zij is voorzitter van de Familievereniging ‘Het Westerhonk’ en was bijna vijftien jaar lid van de Cliëntenraad, waarvan twee jaar als vicevoorzitter. Bovendien is Jacqueline al ruim tien jaar vrijwilliger bij de afdeling Vrijetijdsbesteding. Daar begeleidt zij, samen met andere vrijwilligers, bewoners die lid zijn van de wandelclub. We kennen haar als Sinterklaas bij diverse dagbestedingslocaties. Tijdens het zomerfeest en bij koffieconcerten verleent ze hand- en spandiensten. Ook is ze als jurylid te gast bij de playbackshow op Koningsdag. Verder is zij ruim tien jaar actief als vrijwilliger bij de activiteitencommissie van de Stichting Vrienden van Het Westerhonk. Zij helpt bij het promoten van de Stichting Vrienden en samen met haar man Wim is zij achter de bar te vinden bij de bingo. Jacqueline Thoen is een persoon die met haar feilloze gevoel voor verhoudingen en met de nodige humor een goede sfeer weet te creëren. Zij heeft ene grote betrokkenheid bij bewoners van Het Westerhonk en bij medebestuursleden.

Daarnaast is Jacqueline ruim vijfentwintig jaar op vrijwillige basis actief als bestuurslid bij de Stichting Jeugd- en Parochiehuis ‘De Binnenhof’. Zij is daar algemeen bestuurslid met als bijzondere taak het voeren van de boekhouding van de stichting. Lars Boellaard, voorzitter ‘De Binnenhof’ zegt over haar: "Jacqueline staat model voor de vrijwilliger die met betrokkenheid en humor binnen het bestuur een wezenlijke invulling geeft aan haar bestuurstaak en daarnaast ook nog vele andere niet-bestuurlijke (uitvoerende) taken vervult."

Wat een bezig bij en wat zijn we blij met haar! Jacqueline, enorm gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding. Ook feliciteren wij Nico van den Berg, hij is tot 2006 vrijwilliger bij Het Westerhonk geweest en is nog steeds vrijwilliger bij diverse andere organisaties. Jullie hebben het meer dan verdiend!

Gerelateerde items

Terug naar boven