Jennifer kreeg vaak te horen dat ze niets kon

Een leven lang leren: Jennifer

Jennifer is 31 jaar, woont al 13 jaar op Het Westerhonk en heeft een enorme drive om te komen waar ze wil. Als jong meisje heeft Jennifer heel wat traumatische ervaringen opgedaan. Daardoor ging ze bepaald gedrag vertonen, wat veel mensen niet begrepen. Als ze iets wilde bereiken, kreeg ze vaak te horen dat haar dat toch niet zou lukken. Daar heeft ze zich een hele tijd bij neergelegd, met als gevolg dat ze zich boos en onbegrepen voelde.

Een jaar geleden ging de knop om. Jennifer had twee begeleiders die haar wél begrepen en haar motiveerden om aan zichzelf te gaan werken. Jennifer: “Ik heb traumatherapie gedaan en dat heeft mij heel erg geholpen. Ik had bijvoorbeeld veel woede-uitbarstingen en heb geleerd deze te beheersen. Ik had deze hulp echt nodig. Zonder mijn begeleiders had ik nooit de stap genomen om hulp te zoeken. Ik ben hun daar echt dankbaar voor. Toen kon ik verder. Ik heb meerdere baantjes gehad, maar wilde nu iets gaan doen wat ik echt leuk vind en een opleiding gaan doen. Dus heb ik mij aangemeld voor de opleiding Woonhulp van de Academie voor Zelfstandigheid en ben gaan werken op een woning voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking.”

Bij de opleiding Woonhulp leert Jennifer eten voorbereiden, boodschappen doen, bed verschonen, strijken en nog veel meer. Ze is heel gemotiveerd, neemt tips aan en gaat ermee aan de slag en heeft zelfs haar eerste certificaat al op zak. Jennifer: “Op de woning maak ik schoon, ik geef de cliënten eten, ga met ze wandelen of doe sensitieve activiteiten met ze. Eén cliënt vindt fijn als ik voor haar zing en een andere luistert graag naar liedjes van Sesamstraat op mijn telefoon. Laatst heb ik pietenmutsen voor ze gemaakt, zodat ze ook het Sinterklaasgevoel kunnen beleven. Ik vind het heel leuk om te doen en kan het goed met mijn collega's vinden. Het werk is afwisselend en ik ben lekker in beweging, zelfs mijn conditie is vooruitgegaan. Ook de opleiding Woonhulp is heel leuk, we lachen vaak met elkaar en leren veel.”

Jennifer voelt zich verbonden met de cliënten en snapt ze vaak ook. Jennifer: "Eén cliënt bonkte steeds met haar hoofd tegen de muur als ze op de bank zat. Toen heb ik de bank een stuk van de muur afgeschoven en nu doet ze het niet meer. Ik denk altijd in oplossingen en wil de cliënten helpen.” Ze heeft ook ambities: “Ik wil heel graag zelfstandig wonen, verder leren en een baan in de zorg als begeleider. Ik wil cliënten met trauma's helpen en begeleiden. Ik heb zelf vaak het gevoel gehad niet begrepen te worden en wil anderen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik.”

Ga zo door Jennifer, je kan het en laat je niet tegenhouden om je dromen te verwezenlijken!

De Academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen van 18 jaar en ouder voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Je leert wat jij wilt leren en kijken naar je talenten. We zijn benieuwd wat jij graag leert. Welke mogelijkheden jij hebt. En waarvan je droomt. Naast de opleiding Woonhulp zijn er maar liefst 54 andere trainingen en 200 e-learnings. De lesstof is heel praktisch en interactief. Leren is leuk! Daarnaast kun je ook de brancheopleidingen Assistent Groen, Assistent Facilitair of Assistent Logistiek volgen. Geïnteresseerd? Kijk op https://www.academievoorzelfstandigheid.nl/voor meer informatie. Of neem contact op: academie.monster@sheerenloo.nl of 06 - 83 24 97 03.