Nieuw jaar, nieuwe website!

Misschien heb je het al gezien? Onze website ziet er anders uit! Niet alleen het uiterlijk, maar ook de techniek is flink op de schop gegaan. Want dat was hard nodig.

Waarom een nieuwe site?

Anno 2019 maakt internet een belangrijk deel uit van ons leven. Heb je iets nodig of wil je iets weten? Dan kijk je eerst online. Dit betekent dat onze website vaak ook het eerste contact is met cliënten en hun familie. Ook nieuwe medewerkers beginnen vaak met een kijkje op onze website. Online maken we dus onze eerste indruk. Die moet goed zijn. Door de toenemende marktwerking in de gehandicaptenzorg, neemt het belang van een goede website voor ’s Heeren Loo toe. Als zorgaanbieder moeten we concurreren en nóg beter inspelen op de wensen en behoeften van onze potentiële cliënten. Verder is onze huidige website alweer 7 jaar oud. Digitale ontwikkelingen gaan snel en dat betekent dat de website inmiddels was verouderd. Nog een reden voor vernieuwing. 

De missie en koers

Voordat we verder ingaan op de nieuwe website, gaan we terug naar de basis. Naar de missie van ’s Heeren Loo: “Met alles wat wij weten en kunnen, zetten wij ons in voor de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperkingen en hun verwanten, zodat zij een zo goed mogelijk leven leiden.” Deze missie geeft aan dat de zorg die wij cliënten met een beperking bieden op nummer 1 staat. ‘s Heeren Loo stelt alles in het werk om cliënten, verwanten en haar professionals samen sterk te maken zodat cliënten hun dromen kunnen realiseren. Dat doen we door het werken in de driehoek cliënt - verwant - medewerker altijd en overal centraal te stellen. De koers die we inzetten is er om een goed leven voor cliënten, mooi werk voor medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie vorm te geven.

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Bij onze missie en koers past een moderne website. Een website die niet alleen voldoet aan alle eisen van deze tijd, maar die ook begrijpelijk, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. De nieuwe website werkt niet alleen goed op een desktop, maar ook op tablet en mobiel . De website is ‘responsive’. Dat betekent dat de website zich aanpast aan het scherm waarmee een bezoeker de site bekijkt. Inmiddels komt meer dan de helft van de bezoekers op de website via een mobiel of tablet. Daarom is het zo belangrijk dat onze website optimaal functioneert op een mobiele telefoon.

Wat betreft de teksten geldt dat we dichtbij onze cliënten staan. Daarom spreken we ze zoveel mogelijk zelf aan. We kiezen vaak voor de toegankelijke je-vorm en laten cliënten zoveel mogelijk zelf het verhaal vertellen. Praktische vragen beantwoorden we snel, duidelijk en in begrijpelijke taal. Ervaringen laten we zien met beeld.

De nieuwe website geeft bovenal antwoord op de vraag hoe het de cliënten van 's Heeren Loo in het dagelijks leven vergaat. Dat is een vraag die voor alle bezoekers van belang is. De nieuwe website neemt bezoekers hierin mee door het te laten zien. In woord, beeld en geluid.

Design

Het design is in onze nieuwe huisstijl. Paars is vervangen door de frisse kleuren groen en blauw. Natuurlijk gebruiken we ons nieuwe logo, dat symbool staat voor het kloppende hart van onze organisatie: de driehoek van cliënt, verwant en zorgprofessional. De nieuwe site geeft beeld en tekst veel ruimte. Je ziet grotere afbeeldingen en ook het lettertype is groter, waardoor teksten een stuk beter leesbaar zijn.

Hulp van cliënten en hun verwanten

Aan het bouwen van de nieuwe website is veel werk voorafgegaan. Samen met cliënten en hun verwanten hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Niet alleen op het gebied van uiterlijk en functionaliteit. Maar ook op het gebied van aanspreekvorm, tekst en beeld. Zo weten we zeker dat de nieuwe website ook daadwerkelijk aansluit bij de behoeften van de doelgroepen.

Gerelateerde items

Terug naar boven