Een nieuw thuis voor tweedehands spullen

Vandaag is het Nationale Kringloopdag. Kringloopwinkels in Nederland zetten dan de deur open en organiseren activiteiten in en rond de winkel. Door te winkelen bij de kringloop of er spullen naar toe te brengen die je niet meer gebruikt draag je een steentje bij aan het milieu en geef je tweedehands spullen een nieuw thuis. Van de opbrengst worden veel goede dingen gedaan. Zo ook bij Kringloop Den Haag Loosduinen. Ze bieden een tweede kans aan mens en milieu. Iedereen mag er werken. Met de opbrengst van de verkoop creëren ze banen, ontlasten het milieu en doneren aan goede doelen. Wat geweldig!

Mala woont bij ’s Heeren Loo op Het Karmijn en werkt al vier jaar met veel plezier bij Kringloop Den Haag Loosduinen. Ze is een zelfstandige vrouw en gaat vijf dagen in de week met het openbaar vervoer naar de winkel. Mala: “We hebben een goed team. Ik heb leuke collega’s waar ik veel mee kan lachen. Vooral met Winston, hij is heel grappig.” Winston is assistent-manager en begeleidt Mala. Winston: “Mala werkt heel zelfstandig, ze komt binnen en weet precies wat ze moet doen.”

Mala werkt op de kledingafdeling van de kringloopwinkel. Haar collega zoekt de kleding uit die binnenkomt en Mala hangt het netjes in de rekken en zet de schoenen en tassen in de vakken, dat vindt ze het leukste om te doen. Mala is zelf ook gek op kleding en tassen, dat vindt ze het mooiste in de winkel: “Ik koop zelf ook vaak kleding bij de kringloopwinkel, er zitten vaak mooie dingen tussen.” Mala vindt het goed dat mensen hun gebruikte spullen niet weggooien, maar naar de kringloopwinkel brengen. Mala: “We krijgen veel mooie dingen, die andere mensen weer goed kunnen gebruiken.”

Voor Mala is het werken bij de kringloopwinkel haar lust en haar leven. Begeleider Annemieke van het Karmijn: “Het geeft Mala een zinvolle invulling van haar leven. Naast haar werk gaat ze ook naar bijvoorbeeld het kerstfeest of andere bijeenkomsten op het werk. Ze maakt zo echt deel uit van de maatschappij en dat is goed voor Mala.”