Eerst Dirk Kuyt Foundation sportplein geopend in Noordwijk

Wat een bijzonder toeval! Vorige week werd tijdens de paralympische spelen het eerste Dirk Kuyt Foundation sportplein geopend op het woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk. Niemand minder dan Dirk Kuyt schoot samen met een bewoner van het park, de eerste bal symbolisch door de goal.

Het doel van dit sportplein is om de drempel om te kunnen sporten te verlagen voor mensen met een beperking in het bijzonder. Het sportplein is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Dirk Kuyt Foundation, Lions Brittenburg/ Lions Boksgala, Gemeente Noordwijk en Buurtsportcoach en Cultuurcoach gemeente Noordwijk dat o.a alle sportfaciliteiten in Noordwijk beheert en ’s Heeren Loo.

De Lionsclub Katwijk-Noordwijk “De Brittenburg” heeft de opbrengst van € 140.000,- van hun tweejaarlijkse boksgala in 2019 toegekend aan de Dirk Kuyt Foundation ten behoeve van de aanleg van een multifunctioneel sportveld op het park van ’s Heeren Loo. Dat Dirk Kuyt hier direct enthousiast over was is geen toeval. Het park bevindt zich vlakbij zijn geboortedorp Katwijk en Dirk voelt een grote verbondenheid met de bewoners van het zorgpark. Zo startte zijn #RondjeNL afgelopen zomer nog in Noordwijk om vervolgens heel Nederland in beweging te brengen samen met ambassadeurs van zijn stichting.

Tineke van Iperen opende namens ’s Heeren Loo de feestelijke middag, Lion’s Brittenburg voorzitter Hein de Jong vertelde over de aanleiding en het ontstaan van het initiatief. Dirk Kuyt sprak de aanwezige bewoners van het park dankbaar toe: “Jullie geven mij altijd heel veel energie. Ik vind het fantastisch om te zien dat iedere sporter met een beperking altijd het maximale uit zichzelf haalt. Dat is ook het belangrijkste in het leven. Alles eruit halen wat erin zit!”

Het plein is een plek om te ontmoeten, te sporten en te bewegen voor mensen van 's Heeren Loo en voor mensen uit de omgeving. De gemeente Noordwijk zal voor de laatste doelgroep een programma maken buiten de tijden dat 's Heeren Loo het plein gebruikt.

Gerelateerde items

Terug naar boven