Eerst slopen, dan bouwen: officiële start nieuwe school Groot Emaus

Wouter Vogelsang, wethouder van financiën van de gemeente Ermelo, heeft woensdag de aftrap gegeven voor de sloop van oude onderwijspanden van Groot Emaus. Daarmee gaf de wethouder tegelijkertijd het startsein voor de uiteindelijke nieuwbouw van een school die eind volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

’s Heeren Loo Onderwijs verzorgt met vijf locaties in Ermelo, Amersfoort en Soest voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met leer- en gedragsproblemen. De organisatie biedt onderwijs en arbeidstoeleiding aan leerlingen van 12 tot 20 jaar. Naast een speciale onderwijsvraag hebben de leerlingen ook ondersteuning en hulp nodig bij het omgaan met hun gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Veelal is ook ambulante of residentiële behandeling noodzakelijk. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met ouders en ’s Heeren Loo Zorg en daarbinnen vooral met het behandelinstituut Groot Emaus.

Over het Emaus College

Het Emaus College is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs en is onderdeel van ’s Heeren Loo Onderwijs. De leerlingpopulatie bestaat uit jongeren die thuis wonen en jongeren die in de zorginstelling Groot Emaus van ’s Heeren Loo wonen. De school valt onder het Samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe. De school komt op het terrein van Groot Emaus, een instelling waar leerlingen uit het hele land geplaatst worden en waar intensieve behandeling, crisisopvang en observatie plaatsvindt.

Het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw brengt verschillende functies samen waaronder onderwijs, welzijn en in de toekomst sport. Door het nieuwbouwgedeelte slim op de beschikbare kavel neer te zetten, ontstaat een compact gebouw met een groot ontmoetingsplein dat direct aan de entree van de Rode Loper is gelegen. De centrale trap en aula vormen letterlijk de spil in het gebouw, waar omheen de diverse functies zijn gesitueerd. Door de keuze van een rustige kleurstelling, gecombineerd met accentkleuren voor specifieke verblijfsdoeleinden, ontstaat een fris en uitnodigend geheel, waar alle gebruikers en inwoners zich thuis kunnen voelen.

Gerelateerde items

Terug naar boven