Eerste cliënten bij Het Westerhonk gevaccineerd

Vandaag is ’s Heeren Loo Het Westerhonk gestart met het vaccineren van de meest kwetsbare cliënten tegen het coronavirus. Cliënten Virendra en Sanne waren als eerste aan de beurt. Ook de rest van hun woning is vandaag ingeënt. Vanavond volgde de volgende groep. Demissionair minister Hugo de Jonge was daarbij aanwezig en was onder de indruk van de snelheid waarmee ’s Heeren Loo het vaccinatietraject heeft opgezet. Hugo de Jonge: “Gaaf dat er zoveel werk verricht is in korte tijd en jullie maken er echt een feestje van.”

Eerst de meest kwetsbare cliënten 

Virendra en Sanne hebben beiden een ernstig meervoudige beperking en behoren tot de groep meest kwetsbare cliënten. Het is van groot belang dat deze groep als eerste gevaccineerd wordt omdat zij het grootste risico lopen bij besmetting met het coronavirus. De zus van Virendra en moeder van Sanne zijn blij en opgelucht dat het vandaag eindelijk zover is en hun broer en dochter beschermd zijn tegen het coronavirus. Irene, moeder van Sanne: “Ik hoop dat ze ons straks weer kan zien lachen en dat we weer eens echt kunnen knuffelen.” Puja, de zus van Virendra: “Toen ik voor het weekend hoorde dat hij gevaccineerd zou worden, kon mijn weekend niet meer stuk. Het is fijn als we straks geen afstand meer hoeven te bewaren en weer met alle cliënten lekker naar buiten kunnen. ”

Jochem

Cliënt Jochem woont sinds 2006 op het woonzorgpark en heeft een lichte verstandelijke beperking. Hij mocht ‘s avonds als eerste zijn arm ontbloten voor de vaccinatie. Ook zijn moeder is blij dat haar zoon gevaccineerd wordt. Jochem: “Ik vind het ook fijn dat ik al gevaccineerd word en vind het helemaal niet spannend eigenlijk.” Na Jochem zijn cliënten Deborah, Fred en Jeffrey aan de beurt en namen vol trots hun eerste prikdiploma in ontvangst.

Terug naar ‘normaal’

De komende dagen zullen eerst de cliënten die op het woonzorgpark wonen en daarna de cliënten op de buitenlocaties hun vaccinatie krijgen. Regiodirecteur Colette van Driel hoopt dat hierna de medewerkers zo snel mogelijk aan de beurt zijn: “Geweldig dat we nu eindelijk de eerste stap hebben kunnen zetten voor de cliënten. We zullen nog even moeten doorbijten en de coronamaatregelen blijven handhaven totdat ook mijn collega’s zijn ingeënt en we hopelijk weer snel terug kunnen naar ‘normaal’.”

Bekijk ook:

Fotografie: Thierry Schut

Gerelateerde items

Terug naar boven