Eerste diploma’s voor LARS

De eerste drie studenten van LARS hebben hun diploma Helpende in ontvangst mogen nemen. Demi, Eva en Evita zijn versneld afgestudeerd, in 1 jaar in plaats van 2 jaar. Extra knap, want naast dat het tijdens corona plaatsvond, zijn zij ook de eerste groep die is afgestudeerd.

LARS is de praktijkgestuurde leerroute voor mbo zorg- en welzijn studenten in samenwerking met het Duloncollege. Met LARS leren studenten het vak zorg & welzijn in de praktijk. Zij volgen geen lessen op school, maar op De Hartenberg en bij het Maanderzand (ouderenzorg). En ze lopen daar tevens stage. Praktijk en theorie komen zo direct samen. Het doel van dit samenwerkingsverband is dat de beroepspraktijk en onderwijs beter op elkaar aansluiten.

De studenten krijgen geen les volgens een vast programma maar op basis van hun leervraag. Deze leervraag is gebaseerd op de vraag van de cliënt: wat heeft hij/zij nodig aan zorg of begeleiding, en wat heeft de student nodig aan kennis en vaardigheden om die ondersteuning te kunnen bieden.

Demi (rechts op de foto) heeft inmiddels een vaste baan op De Hartenberg, Eva (midden) volgt nu de opleiding Pedagogisch Werk Niveau 3 en Evita (links) is binnen LARS verdergegaan met niveau 3. We wensen Demi, Eva en Evita veel succes verder!

Voor meer informatie over LARS kijk hier.