Eerste druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight voor Het Westerhonk

Maandag 17 augustus overhandigden Hilde en Arnold Jansen van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn de eerste druiven van dit jaar aan cliënten van ‘s Heeren Loo Het Westerhonk. Een smakelijke verrassing die ze gaan overhandigen aan de Flying Seagulls die dinsdag 17 augustus met hun Opvrolijk Tour een gratis optreden verzorgden voor bewoners van het woonzorgpark.

Ieder jaar, bij de opening van het druivenoogstseizoen, schenken de eigenaren van de druiventuin de eerste druiven aan een goed doel. Dit doen zij omdat ze graag anderen blij maken met hun druiven. En zeker de eerste druiven, want die zijn bijzonder. Hilde Jansen: “Hier hebben we een heel jaar naartoe gewerkt. Het symboliseert het inluiden van het nieuwe druivenseizoen.”

Toen Astrid Gardien, coördinator van de afdeling Vrijetijdsbesteding van Het Westerhonk, belde om druiven te bestellen voor het optreden op het woonzorgpark, was de link snel gelegd. Het Westerhonk zou de eerste druiven krijgen, die ze mochten overhandigen aan de artiesten van Flying Seagulls. De cliënten namen ze met veel plezier voor hen in ontvangst en kregen ook nog een rondleiding op de druivenkwekerij, waarbij ze de heerlijke druiven mochten proeven. Wat een verrassing!

Familiebedrijf

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiebedrijf waar sinds 1885 Westlandse tafeldruiven worden gekweekt. Hilde en Arnold Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. De druivenwinkel van de kwekerij is in het druivenseizoen elke werkdag geopend van 11.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie en contactgegevens: www.druivenkwekerij.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven