Eerste paal geboord voor nieuwe woonkern in Kapelle

Eerste paal geboord voor nieuwe woonkern van ’s Heeren Loo in Kapelle

Gistermiddag is de eerste paal geboord voor de nieuwe woonkern aan de Dijkwelseweg in Kapelle. Dit project biedt een thuis aan 48 volwassenen met een verstandelijke beperking.

In Kapelle wordt een woonkern gebouwd voor 48 bewoners, verdeeld over drie groepswoningen. De groepswoningen bestaan uit één bouwlaag. De karakteristieke schuur is in het ontwerpplan opgenomen als locatie voor dagbesteding. 

Eerste paal 

Bij het boren van de eerste paal waren enkele cliënten aanwezig die straks in de nieuwe woonkern gaan wonen, evenals diverse betrokkenen van ’s Heeren Loo. Ook buro SALT, vertegenwoordigers van aannemer Roosdom Tijhuis en het installatiebedrijf DTW groep waren aanwezig. De aannemer en het installatiebedrijf werken momenteel ook samen aan een project van ’s Heeren Loo in Goes. 

Vijf nieuwbouwlocaties 
De woonlocatie in Kapelle is de vierde van in totaal vijf nieuwbouwlocaties. Zo is in 2022 de locatie in de wijk Rittenburg in Middelburg opgeleverd en zijn de locaties in Goes en Vlissingen medio september en oktober dit jaar gereed.

Prachtige plek 
Regiodirecteur Roland Stavorinus: “We zijn blij met het warme welkom dat we van de gemeente Kapelle hebben ontvangen en dat bouwbedrijf Roosdom Tijhuis ook deze opdracht weer gaat uitvoeren. Het is een prachtige plek en onze cliënten kijken ernaar uit om hier – over ongeveer een jaar - te kunnen wonen. Deze nieuwe woonkern zal hen niet alleen een veilig en comfortabel thuis bieden, maar ook een omgeving waar ze kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk gaat het allemaal om één ding: de mensen die hier komen te wonen. Daar doen we het voor."

Eerste paal Kapelle