EMB: een bijzondere doelgroep die gezien moet blijven worden

Annette van der Putten

Hoe meer we weten over mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB), hoe beter we hen kunnen ondersteunen. Daarom investeren we veel in wetenschappelijk onderzoek naar deze bijzondere doelgroep. We doen dat samen met de Rijksuniversiteit Groningen in een academische werkplaats en het Expertisecentrum EMB. We zijn dan ook trots dat Annette van der Putten nu is benoemd als hoogleraar Orthopedagogiek, in het bijzonder voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen.

Onderzoeken bij 's Heeren Loo

Annette van der Putten is namelijk ook lid van de Wetenschappelijk Raad van ’s Heeren Loo. Deze raad ziet toe op de kwaliteit en voortgang van het wetenschappelijk onderzoek bij ’s Heeren Loo. Annette nam het stokje over van Carla Vlaskamp, die ook van grote betekenis is geweest voor onze organisatie. De laatste jaren zijn er mooie onderzoeken gedaan bij ’s Heeren Loo. Bijvoorbeeld de onderzoeken van Suzanne Jansen, Petra Poppes en Aafke Kamstra.

EMB in beeld

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen hebben Annette van der Putten en Carla Vlaskamp een notitie geschreven. Dat deden zij samen met Jorien Luijkx, Petra Poppes en ouders, ouderorganisaties en professionals uit de praktijk. Ze willen hiermee de doelgroep EMB beter in beeld brengen. Want door mensen met EMB te erkennen hun bestaan, én erkennen dat zij mensen zijn met gewone wensen en behoeften, kunnen we hen steeds beter ondersteunen. Mede door de inspanningen van Annette van der Putten en deze onderzoekers, krijgen we de doelgroep EMB steeds beter in beeld.

Wil je meer weten over wat ’s Heeren Loo kan betekenen voor mensen met EMB? Kijk dat op de website van Expertisecentrum EMB.

Gerelateerde items

Terug naar boven