Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

Half juni 2019 reed ik woonzorgpark Het Westerhonk op om als regiodirecteur ad interim de organisatie de zomer door te helpen. Ik zou circa drie maanden blijven; dat werden er bijna acht. In mijn laatste blog blik ik terug op de mooie dingen die ik mocht doen, samen met jullie. Juist dat ‘samen-doen’ heb ik hier als sterke eigenschap ervaren en geef ik ook graag door voor de toekomst. Want samen red je het wel!

Lach op mijn gezicht

Wat heb ik veel passie gezien bij de collega’s. Zij helpen cliënten écht verder, op hun eigen manier, bij een zo goed mogelijk leven in de woning, bij de dagbesteding, de leermogelijkheden en in de vrije tijd. Het contact met de cliënten bezorgde me steeds een lach op het gezicht. Ja, daar doe je het voor als je kiest voor een mooie baan in de zorg, zou je zeggen. Maar het is toch geweldig als je bijvoorbeeld in de zomer buiten loopt en je ineens een cliënt hard hoort roepen: “Josephine, goed drinken hè, het is warm!”. Of de Cliëntendeelraad die duidelijk is over hun wens: geen papieren nieuwsbrief meer, maar filmpjes via TV Westerhonk. Gewoon, omdat dit beter is voor het milieu en zij die niet goed kunnen lezen hier ook profijt van hebben… Nou daar wordt aan gewerkt.

ECO-park als geen ander

Wat deze werkplek echt uniek maakt, is de groene parkomgeving waar cliënten hun thuis hebben. De ecologische aanpak met bijzondere planten en dieren, zorgt voor een goede balans tussen natuur en gebouwen. En door het werk bij dagbestedingen zoals de ECO-Street blijft het ook groen en duurzaam. Over gebouwen gesproken, het opzetten van het regionale vastgoedplan was een klus maar zorgt ervoor dat je hier ook in de toekomst prettig kunt wonen/werken. Dat maakt Het Westerhonk ‘futureproof’.

Trots op

Er zijn veel projecten die met het ‘nieuwe’ managementteam, de steun en het begrip van de Ondernemingsraad en Regiocliëntenraad zijn ingezet. Noodzakelijk om de financiële situatie van deze mooie organisatie te verbeteren en te zorgen voor bewustwording dat je een huishoudboekje voor je locatie bewaakt zoals je dat ook thuis doet. De aandacht is meer gericht op zowel het werven en behouden van zorgpersoneel, als het bereiken van nieuwe cliënten en hun verwanten voor direct beschikbare woonplekken. En er is gestart met integraal werken. Dit betekent dat de cliënt meer dezelfde medewerkers naast zich heeft, want begeleiders gaan vanuit de woning mee naar zijn of haar dagbesteding en andersom. Dus minder prikkels, minder uitzendkrachten, grotere arbeidscontracten, minder vacatures: geweldig. Ik spreek overigens over een ‘nieuw’ managementteam, omdat enkele managers kozen om afscheid te nemen en interim-managers zijn vervangen door vaste krachten. Ja, het is wennen voor iedereen, maar ik weet dat zij stuk voor stuk een groot hart voor goede zorg hebben. Het gaat jullie goed!

Er is een tijd van komen en van gaan. Ik draag met veel vertrouwen het stokje over aan de nieuwe regiodirecteur Colette van Driel. Bedankt voor de collegialiteit en afscheidswoorden. Wat fijn dat ik voor zovelen iets heb mogen betekenen en kon bijdragen aan de doorontwikkeling van Het Westerhonk!

Josephine Colijn, voormalig regiodirecteur a.i. bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk

Gerelateerde items

Terug naar boven