Even voorstellen: Arjan van Hees volgt Roelie Reiling op als predikant-geestelijk verzorger

Even voorstellen: Arjan van Hees volgt Roelie Reiling op als predikant-geestelijk verzorger

Binnenkort gaat predikant-geestelijk verzorger Roelie Reiling met pensioen. Ze draagt het stokje over aan Arjan van Hees, die zich graag even voorstelt: 

Graag wil ik mij, als opvolger van ds. Roelie Reiling en als toekomstig predikant-geestelijk verzorger van ’s Heeren Loo de Hartenberg, aan jullie voorstellen. Mijn naam is Arjan van Hees (39 jaar) en samen met mijn vrouw Mirjam en onze drie kinderen woon ik in Apeldoorn. Na mijn studie aan het conservatorium ben ik theologie gaan studeren en heb ik mijn stage onder andere bij ’s Heeren Loo in Apeldoorn gedaan. 

Verbinding centraal
Voor mij staat, in het werk als geestelijk verzorger, het woord ‘verbinding’ centraal. Verbinding met God, verbinding met de bijbel, verbinding met de cliënt en verbinding met collega’s.

Als predikant mag ik over Gods liefde en de liefde van Jezus voor mensen vertellen en in de bijbel ontdekken we samen wat God tot ons wil zeggen.

Als geestelijk verzorger mag ik luisteren, richting geven en perspectief bieden. Dit begint door aan te sluiten bij de mens achter de cliënt met zijn/haar beperking. Wie is hij/zij? Wat is belangrijk voor hem/haar? En, wat bedoelt hij/zij met zijn gebaar en/of gedrag? Zomaar wat vragen die een rol kunnen spelen om de ander (beter) te leren kennen.

Een gesprek met mij als toekomstig predikant-geestelijk verzorger mag over God, de bijbel of zingeving gaan, maar wanneer het daar niet over gaat dan is het gesprek ook goed. Graag stel ik in een gesprek het levensverhaal van de ander centraal. Tijdens vieringen of op andere momenten is het goed om het levensverhaal te verbinden met het verhaal van God. Zo ontstaat er verbinding met elkaar en met God.

Daarnaast wil ik er ook graag voor collega’s zijn om waar nodig een luisterend oor te bieden, ondersteuning en/of scholing te geven.

Als toekomstig predikant-geestelijk verzorger wil ik er voor jullie zijn om jullie te bemoedigen, stimuleren om een waardevol mens te zijn. Ik zie uit naar een prettige en fijne samenwerking op De Hartenberg en ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten.

Met een hartelijke groet,

Arjan van Hees
geestelijk verzorger/predikant i.o.,
arjan.van-hees@sheerenloo.nl

Gerelateerde items

Terug naar boven