Expertiseteam Yeph van start

Het expertiseteam van Yeph, een samenwerking tussen Youké, Pluryn en ’s Heeren Loo, gaat per 2 juni van start. Het team zou per 1 april beginnen met consultatie en advies voor de ‘essentiële functies’ in 16 Utrechtse gemeenten, maar moest die start door het coronavirus uitstellen. Nu - twee maanden later dan gepland – kan eindelijk gestart worden met de zeer specialistische jeugdhulp voor kinderen en gezinnen met (zeer) complexe problemen van wie de veiligheid en/of de ontwikkeling in gevaar is.

Meerwaarde en rol

Het expertiseteam is het centrale toegangspunt voor inzet van de essentiële functies. Het team kan vroegtijdig meedenken met de hulpverleners van deze kinderen en gezinnen. Zij doen dit in alle 16 gemeenten van de vier jeugdregio’s. Zo draagt het team bij aan het verhelderen van vragen en het verkennen van mogelijkheden om te komen tot de juiste maatwerkoplossing. Met als doel dat meer kinderen hun eigen hulpverlener behouden en thuis kunnen blijven wonen. Het expertiseteam bestaat uit professionals met zeer veel ervaring in de essentiële functies, waaronder gedragswetenschappers, systeemspecialisten en groepsbegeleiders.

Laagdrempelig en snel contact Voor consultatie en advies van het expertiseteam is geen toewijzing nodig. Op www.yeph.nl staan de contactgegevens. 

Elke regio heeft een vaste coördinator:

  • Utrecht-Stad en Zuidoost | Pierre Klaasing | 06 - 48 13 77 71
  • Lekstroom en Utrecht-West | Samantha van Beekhoven | 06 - 12 23 33 17

Meer weten?

Wil je meer weten over Yeph? Kijk dan op www.yeph.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven