Familiehuis ‘s Heeren Loo in beeld

In het gezinshuis van Carla en Tjakko in Vaassen wonen acht mensen. Op het terrein van het gezinshuis van ’s Heeren Loo wonen 18-plussers met een beperking in een tiny house. Op die manier kunnen zij zo zelfstandig mogelijk wonen.

In de nieuwe brochure over gezinshuizen delen gezinshuisouders Carla, Tjakko en bewoner Wilco hun ervaringen. Zelf praten ze liever over een familiehuis. Voor ‘s Heeren Loo is dit een hele nieuwe vorm van wonen in een gezinshuis. Het familiehuis biedt mensen boven de 18 jaar de mogelijkheid om door te stromen als zelfstandig wonen niet of nog niet haalbaar is.

Gerda van Hooren, projectregisseur bij ’s Heeren Loo, is initiatiefnemer van het familiehuis. ‘Voor ’s Heeren Loo zijn gezinshuizen een aanvullend maar groeiend concept’, vertelt ze. ‘In de gezinshuizen van ’s Heeren Loo woonden in eerste instantie alleen kinderen. Maar kinderen in gezinshuizen worden ook volwassen.’ Daarom zocht ’s Heeren Loo naar een alternatief als een kind een gezinshuis is ontgroeid.

Download de brochure Gezinshuizen.

Foto: Nadine van den Berg.

Gerelateerde items

Terug naar boven