Fantastisch optreden Rico op het Knoop Gala 2018

Fantastisch optreden Rico op het Knoop Gala 2018

Na veel oefenen en repeteren was het gisteravond zover; de opnames van het Knoop Gala, met het optreden van Rico voor groot publiek in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Knoop Gala

De talentvolle Rico uit Zaltbommel, die naar Dagbesteding de Harmonika gaat, bloeide op toen hij gisteravond met zijn saxofoon het podium betrad. En hij had niet alleen zijn saxofoon, maar ook nog eens de dames van OG3NE aan zijn zijde. OG3NE zong het nummer ‘Where are you Christmas’ onder begeleiding van het saxofoonspel van Rico. Rico haalde alles uit de kast en samen zorgden ze voor kippenvel in de zaal. Rico maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20:25 uur op NPO 1!

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Steun aan HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Uitzending: zaterdag 22 december 20:25 uur bij de NTR op NPO 1

Gerelateerde items

Terug naar boven