Feestelijk opening van compleet nieuwe Boterbloem

Op dinsdag 24 mei openden Jessica, Pieter-Jan, Florien en Trudy officieel de deuren van cadeauwinkel en dagbesteding De Boterbloem in winkelcentrum De Riepel in Julianadorp. De belangstelling was groot. Activiteitenbegeleiders Tjikke, Dorrien en Mariëtte gaven trots rondleidingen.

Een Duitse toerist snuffelt tussen de koopwaar. “Ik vind het zo leuk dat jullie samenwerken met mensen met een beperking. In Duitsland zie je deze inclusie niet. De producten zijn bijzonder mooi en uniek, je vindt het nergens anders.”

Isis laat haar werkplek zien aan Kelly, verpleegkundige bij Kids2care. Kelly vertelt “Je ziet dat voor Isis deze dagbesteding heel goed werkt. Zij is heel creatief en bij de Boterbloem vindt zij uitdaging en diversiteit in haar werk, zonder dat zij over haar grenzen heengaat.”

De jongste broer en schoonzus van Trudy zijn ook van de partij. “Trudy heeft het hier goed naar haar zin. Een vrije dag hoeft zij niet, liever weeft zij bij de Boterbloem. Haar werk doet zij heel precies. Toen pasgeleden iemand anders bij haar weefgetouw verder was gegaan, heeft zij dat stuk weer uitgehaald.”

Welkom

Winkelend publiek is van harte welkom in de totaal vernieuwde Boterbloem. Het assortiment bestaat uit ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige producten zoals kussens, theedoeken, knuffels, sieraden, kaarten, zeep, kaarsen en vogelhuisjes. Gemaakt bij De Boterbloem of een andere dagbestedingslocatie van 's Heeren Loo of andere zorgaanbieders.

Ook mensen die op zoek zijn naar een geschikte dagbestedingslocatie worden uitgenodigd binnen te stappen op deze creatieve locatie. Cliënten werken in een vaste dagindeling en draaien ook winkeldiensten. Tjikke vertelt “Als cliënten zien dat een product dat zij gemaakt hebben wordt afgerekend en de klant tevreden de winkel uitstapt, geeft dat veel voldoening en doet dat veel met hun eigenwaarde.”

Roerige tijd

De Boterbloem heeft een roerige tijd achter de rug. Toen in coronatijd alle dagbestedingen op slot gingen, ging ook De Boterbloem dicht. Met een andere groep cliënten, die met elkaar in een bubbel leefden, pakten zij het weven, breien, haken en werken met kralen al snel weer op. Hoewel de winkel dicht bleef, werkten zij wel weer vanuit De Boterbloem.

De Jumbo wilde uitbreiden en zij lieten hun oog vallen op de locatie van De Boterbloem. De Boterbloem kreeg een andere locatie aangeboden, een paar panden verderop, inclusief een verbouwing naar wens. Daarvoor moesten zij tijdelijk verhuizen naar Dorpscafé Koenen.

Ondertussen werkte aannemersbedrijf Borst hard om aan alle wensen te voldoen. Het resultaat is een mooie cadeauwinkel en fijne dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Of, zoals manager zorg Patrick Vriend in zijn speech benoemde: “Een ontzettend mooi resultaat, de nieuwe Boterbloem is mij betreft nog mooier dan de vorige.”

De Boterbloem
Winkelcentrum De Riepel
Schoolweg 39 in Julianadorp