Feestelijke lancering van the Cube in Apeldoorn

💡Kijktip: Feestelijke lancering van The Cube in Apeldoorn
Vrijdag 15 december SBS 6 om 17:56u.


Eerst was er de VR bril. Maar wat nou als die niet geschikt is voor iedere cliënt? Wat nu als je er niet tegen kunt om iets op je gezicht te dragen. Dit was de realiteit van Brent (12 jaar). Hij had de wens om zich in een virtuele wereld te kunnen wanen, maar de VR bril was voor hem geen optie.

Voor Jan-Jakob Leidekker, en Johan Elbers, beiden werkzaam bij Innovatie ’s Heeren Loo, was dit reden om op zoek te gaan naar een oplossing hiervoor. Zij zijn hiervoor in gesprek gegaan met filmmaker en animator Silvester Zwaneveld van Sillyproductions. Die had hier wel een idee over. Samen met #Variled hebben ze het verder ontwikkeld.

Nog geen jaar later was daar vandaag de lancering van ‘The Cube’ in Apeldoorn. De onthulling ervan is door niemand minder dan Brent gedaan samen met Ernst Klunder.


The Cube, een 360 graden beleving, is een cabine van 2 bij 2 meter waarin cliënten met of zonder rolstoel plaats kunnen nemen samen met hun begeleider. De cabine kan helemaal afgesloten worden waardoor je je in een totaal andere wereld waant. Voor het bedenken van de content van de animatiefilms is bij cliënten uitgevraagd waar zij graag ‘naartoe zouden willen’. Dit heeft geresulteerd in de ruime keuze die cliënten kunnen maken, tussen racen over het Circuit van Zandvoort, door de Apenheul of Dierenpark Amersfoort lopen, een kijkje in het Spoorwegmuseum nemen of je in een onderwater of achtbaan wanen.

Brent heeft de primeur gehad om The Cube uit te proberen. Zijn gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Brents moeder: ‘’Hij gaat er helemaal in op, hij vindt het geweldig. Het Circuit van Zandvoort en de achtbaan hebben zijn voorkeur. Brent houdt van snelheid. Als het aan Brent ligt brengt hij de hele dag door in The Cube.’’

Jan-Jakob Leidekker: ''Dit zegt toch meer dan duizend woorden. De eerste keer dat ik dit zag kreeg ik echt kippenvel. Ik ben trots op het eindresultaat en wat wij met zijn allen hebben neergezet. Met dank aan Apenheul, Pon (Porsche), Dierenpark Amersfoort en het Spoorwegmuseum. We hopen in de toekomst nog veel meer films toe te kunnen voegen. We blijven dus doorontwikkelen.''

Naast Apeldoorn komt er ook een Cube te staan op onze woonzorgparken in Julianadorp en Wekerom.


*The Cube is ontwikkeld dankzij de steun van vierentwintig bedrijfsdonateurs met een warm hart voor de cliënten van ‘s Heeren Loo.

Gerelateerde items