Flitzz: een veilige en praktische beeld-app voor 's Heeren Loo

Flitzz: een veilige en praktische beeld-app voor ’s Heeren Loo

’s Heeren Loo heeft samen met Pink Roccade Care, Veenman en software ontwikkelaar FileLinx gewerkt aan een unieke en beveiligde camera oplossing: Flitzz. Deze applicatie stelt zorgprofessionals in staat om foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun elektronisch cliëntendossier (ECD) toe te voegen. De opgenomen beelden (zowel foto’s als video’s) streamen direct naar de Cloud en worden dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. Veilig en praktisch: een belangrijke verbeterslag in het werk van de zorgprofessional!

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden

Binnen de zorg leeft een toenemende behoefte om via mobiele devices beelden veilig vast te leggen en te delen, ten gunste van het behandelen van de cliënt. Het gebruik van beelden verhoogt de kwaliteit van de zorg. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden!

AVG-Proof en simpel in gebruik

Bert Reijmerink, sales Consultant bij Veenman: ”Met deze applicatie kan men snel, veilig én simpel foto’s en video’s toevoegen aan een elektronisch cliëntendossier (ECD). Op deze manier kan de zorgprofessional snel analyses maken en een gedegen vervolgbehandeling bepalen. Het unieke aan deze applicatie is dat Flitzz is gebaseerd op bewezen technologie. Het betreft geen losstaande applicatie, maar is juist een verbinder. De applicatie integreert moeiteloos met iedere infrastructuur én is volledig AVG-proof!”

Medewerkers krijgen een speciale camera app op hun telefoon of tablet. Deze camera app maakt gebruik van beveiligde externe opslagruimte: een filmrol in de cloud. Je kunt in een ‘log’ bijhouden welke acties er plaatsvinden. In de filmrol in de cloud geeft de zorgprofessional aan welke beelden er bij welk cliëntnummer horen. De beelden worden op die manier gekoppeld aan de bijbehorende cliëntendossiers in het ECD. De beelden kunnen vervolgens alleen bekeken worden door geautoriseerde medewerkers. 

De afgelopen weken is de applicatie uitvoerig getest door de medewerkers van ‘s Heeren Loo: ”Flitzz zorgt ervoor dat onze zorgprofessionals nog sneller in staat zijn om te analyseren en te adviseren over de verdere behandeling. De beelden staan op een veilige plek en zijn alleen toegankelijk voor direct betrokkenen en bevoegden. Ons doel is dat de kwaliteit van zorg wordt verhoogd en dat de informatie veilig is vastgelegd en daar worden nu mooie stappen in gezet.”

Co-creatie en partnership

Flitzz is een perfect voorbeeld van co-creatie en partnership. ’s Heeren Loo heeft samen met PinkRoccade Care, Veenman en FileLinx een oplossing bedacht die de begeleiders en behandelaren dagelijks gaat helpen in hun werk.

Gerelateerde items

Terug naar boven