Ga jij een match maken met Het Westerhonk bij Westland on Stage?

Mariëtte werkt al 44 jaar bij Het Westerhonk. Naast haar werk als avond-, nacht- en weekendcoördinator is zij 12 jaar geleden ook wervingsambassadeur geworden. In die functie ondersteunt zij de afdeling HR bij het werven van nieuwe collega’s met passie voor de zorg. Daarnaast vindt zij het ook heel belangrijk om jongeren enthousiast maken voor een baan in de zorg. Daarom heeft zij al negen keer deelgenomen aan Westland on Stage, het beroepenfeest voor 900 VMBO-leerlingen. De leerlingen stellen van tevoren een top vijf op van de organisaties met wie ze een gesprekje willen. En maken vervolgens met drie van hen een match. Bij deze drie gaan ze 13 februari een kijkje nemen tijdens de doedag.

Mariëtte: “Het is altijd een feestje bij het beroepenfeest van Westland on Stage. De jongeren komen binnen over de rode loper, begeleid door trommelaars of steltlopers en krijgen applaus van alle beroepsbeoefenaren Ik heb het altijd heel leuk gevonden om voor ’s Heeren Loo Het Westerhonk deel te nemen. Het motto van Westland on Stage is “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.” Daar sluit ik me volledig bij aan. Het maakt niet uit welke richting je kiest, als jij je er maar happy bij voelt.

Ik wil jongeren heel graag een kijkje laten nemen in de wereld van de verstandelijk gehandicapten zorg en laten zien dat het niet eng is, maar vooral leuk. Toen ik zelf als 16-jarig meisje stage ging lopen bij Het Westerhonk, vond ik het heel spannend. Maar aan het eind van de dag was ik om en ben ik nooit meer weggegaan.”

Na negen jaar draagt Mariëtte het stokje over aan Anne. Zij is coördinator Praktijkleren heeft in haar werk veel te maken met het matchen van stagiaires met passende werkplekken. Zij heeft dan ook heel veel zin om 4 februari bij Westland on Stage de jongeren enthousiast te maken en uit te nodigen voor de doedag bij Het Westerhonk. Want als er een match is tussen de jongeren en Het Westerhonk mogen ze 13 februari een paar uur meekijken bij verschillende dagbestedingen zoals de Bosroos, de Koekenbakkers, de Lopersgroep, Samen, Atelier Top en de Duinboerderij

Anne: “Wat ik vooral heel belangrijk vind is dat jongeren de kans krijgen om verschillende beroepen te bekijken zodat ze de juiste studiekeuze kunnen maken. Daarnaast ben ik heel trots op ons mooie woonzorgpark en wil dat graag laten zien aan hen. Ik weet zeker dat ze enthousiast zullen zijn als ze een paar uurtjes bij een dagbesteding hebben meegekeken.“

Ben jij VMBO-leerling en neemt jouw school deel aan Westland on Stage? Kom dan ook een kijkje nemen bij Anne van ’s Heeren Loo Het Westerhonk. Is er een match? Dan ga je een paar gave uurtjes beleven bij Het Westerhonk. Een feestje voor iedereen, voor jou, maar ook voor de cliënten. Zij kijken er naar uit om jou alles te vertellen en laten zien over hun werkzaamheden bij de dagbesteding. Wedden dat jij het hartstikke leuk gaat vinden?

Anne ziet je graag op 4 februari in het Intergreen Athletic House van Olympus '70

Gerelateerde items

Terug naar boven