Goed leven: postbezorger met passie verrijkt Julianadorp

Gekleed in een NH Post jas, met een posttas om zijn schouder en een poststuk in zijn hand kan je Dick nu op elke doordeweekse dag in een wijk in Julianadorp tegenkomen.

Na 9 jaar grasmaaien, onkruid wieden en bomen snoeien bij de Groenploeg ‘was het klaar’ voor Dick. Hij wilde een andere baan en het liefst buiten Noorderhaven. PB-er Michelle haakte aan bij een contact dat haar collega met NH Post onderhield voor een baan voor Delano. Na een aantal gesprekken werd er getekend voor een proefperiode van een maand. 

Post bezorgen doet Dick met de fiets of lopend. “Alleen als het regent vind ik het niet leuk. Ik heb zin in de zomer als ik lekker in mijn korte broek de route kan lopen.” In de lange straten van Julianadorp, die wel een doolhof lijken, voelt Dick zich al helemaal thuis. “In het begin zocht ik alle adressen op in Google maps, maar nu ken ik alle adressen uit mijn hoofd.” Michelle vult aan dat het perfect gaat! De proefperiode zijn Dick en Delano prima doorgekomen. “Als er op een dag minder of geen poststukken zijn is Dick teleurgesteld.” Hij verdeelt de bezorging in 10 stukken in de ochtend en 10 stukken in de middag. “Maar, zegt Dick, ik ben eigenwijs en ga het liefst achter elkaar door zodat ik ‘s middags kan chillen met mijn vrienden voor Het Blok of op mijn scooter kan rijden.” Vandaag zijn er maar 6 poststukken. Dat komt wel goed uit want vanmiddag helpt hij zijn vader met het in elkaar zetten van zijn kledingkast.

Michelle heeft Dick door zijn baan zien veranderen: “Deze baan doet hem echt goed. Het grote verschil is dat hij nu intrinsiek gemotiveerd is. Om 9 uur staat hij al helemaal klaar om naar zijn werk te gaan. Onderweg maakt hij veel contact, zo zwaait hij naar collega’s, maakt even tijd om de poezen te aaien en maakt een praatje met bewoners. Hij wil in de toekomst zijn wijk lopen zonder begeleiding en ik weet zeker dat hij dat kan. Ik ben trots op hem.”

Gerelateerde items

Terug naar boven