Harry #kannietzonder zijn laptop

Wat is in jouw leven zo speciaal, dat je er niet zonder kan? Daar hoef je vast niet lang over na te denken. Cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen en/of werken vertellen hier graag over. Deze keer Harry. Hij #kannietzonder zijn laptop want via Skype heeft hij veel contact met Nico.

Naam: Harry
Leeftijd:
62 jaar
Ik heb:
een lichte verstandelijke beperking
Ik woon:
op een groep voor ouderen op het woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp
Ik werk:
bij de groenploeg op Noorderhaven
Ik kan niet zonder:
mijn laptop.

“Bijna elke dag skype ik met mijn kameraad Nico”

Waarom kan je niet zonder jouw laptop?
“Bijna elke dag skype ik met mijn kameraad Nico. Ik ken hem al vanaf jongs af aan. Hun land grensde aan die van onze tuinderij. Ook zaten we samen op de fanfare in Waarland, waar ik vaandeldrager was. We praten dan over van alles wat; over hoe het met ons gaat, wat we gedaan hebben en over dat Nico laatst met zijn fiets is gevallen. Ook praten we over onze vakanties, vroeger met de vriendengroep naar Oostenrijk en Spanje en met de fanfare naar Duitsland. In 2009 ben ik met Nico mee geweest naar Sri Lanka, daar komt een van zijn dochters vandaan. Soms skypen we samen met familie van haar in Sri Lanka. Over haar nieuwe huis. Daar hebben we haar mee geholpen door wat geld te sturen. Dat bespreek ik altijd met Nico, want hij is ook mijn wettelijke vertegenwoordiger. In januari willen we er weer naartoe, maar ik weet niet of dat dan al kan door corona.”

Wat doe je nog meer op je laptop?

“Ik doe ook kaartspelletjes zoals Patiencen en Pyramide. Maar niet lang hoor, een half uur of een uur. Dan stop ik en pak de fiets voor een rondje over het woonzorgpark. Soms stuur ik mijn schoonzus een e-mail. Mijn broer en schoonzus wonen in Warmenhuizen en komen regelmatig op zondag een bakkie bij me doen.”

Hoe ziet jouw leven er verder uit?

“Ik woon nu 5 jaar op Noorderhaven. Daarvoor woonde ik bij mijn moeder, maar dat ging niet meer, ze werd te oud. Maar hier heb ik het ook naar mijn zin hoor, er wordt goed voor me gezorgd. Het is gezellig en ik krijg mijn eten en mijn drinken. Ik ben graag buiten, dat ben ik gewend omdat ik ben opgegroeid op de tuinderij van mijn ouders, daar hielp ik ook mee. Als dagbesteding werk ik bij de groenploeg op het terrein. Vroeger werkte ik bij het Noorderkwartier in Schagen, daar zat ik ook in het groenonderhoud.

Mijn hobby’s zijn zwemmen, muziek luisteren en TV kijken naar actiefilms of soaps, lekker met een biertje erbij. Ik hou van allerlei muziek, van Uriah Heep en Golden Earring tot The Cats en Peter Koelewijn. Vroeger zat ik ook veel op mijn MC4 bakkie en ik deed ook illegale radio-uitzendingen. Daar ben ik toen mee gepakt, dat kostte me 500 gulden boete.“

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?

“Dat weet ik niet hoor, het kan alle kanten op, de toekomst is toch allegaar anders. Maar ik denk dat ik dan nog wel op de Cederhout woon. En Nico is dan nog steeds mijn grootste kameraad.”

Gerelateerde items