Herman den Blijker bereidt Kasper voor op het aspergeseizoen

Herman den Blijker en Kasper in de keuken

Door de vorst laten de asperges dit jaar wat langer op zich wachten. Herman zou Herman (den Blijker) niet zijn als hij toch niet al wat verse asperges had gevonden. Hij had tenslotte een belangrijke afspraak, met Kasper!

Koken met Herman den Blijker

Kasper werkt 3 dagen per week bij Puur in Amersfoort en 1 dag bij restaurant De Postkamer in Nijkerk. Tijdens ons werkbezoek aan leverancier Van de Mheen Foodservices trok Kasper de stoute schoenen aan en vroeg aan Herman: "Kun je niet een keer bij óns komen koken?" En ja hoor, maandag stond Herman in de keuken bij De Postkamer. 

Asperges met slagroom!

Kasper heeft van Herman geleerd hoe hij asperges klaar moest maken en moest koken. "De asperges waren al geschild dus dat scheelde", vertelt Kasper. "We hebben de asperges wat kleiner gesneden en daarna werden ze in de koekenpan gedaan." Hierop moest kippenbouillon en als laatste ging er opgeklopte slagroom in, dat vond Kasper heel raar. "Maar het smaakte heerlijk", aldus Kasper. En het smaakt naar meer. Bij Puur gaat Kasper binnenkort met onze kok aspergesoep maken.

Uitdaging en afwisseling

Wie herkent het niet dat je af en toe best wat afwisseling of een extra uitdaging nodig hebt. Dat betekent niet dat je het niet meer naar je zin hebt, maar wat verandering kan geen kwaad. Dat geldt ook voor Kasper en anderen met een beperking. En hoe mooi is het dan dat begeleiders samen met je op zoek gaan naar die extra uitdaging. Kasper krijgt zo de mogelijkheid om ook te werken in een echt restaurant. Een ander mooi voorbeeld is cliënt Frank. Hij werkt bij Prins Heerlijk en bij het team Ervaringsdeskundigen. Ook zijn er andere Ervaringsdeskundigen die bovendien een betaalde baan hebben. Stuk voor stuk mooie voorbeelden waarbij we samen leren en cliënten hun eigen keuze maken.

Gerelateerde items

Terug naar boven