Het avontuur tegemoet: bakfiets voor de Zeester

Begeleider Bianca kan het bijna niet geloven. Mede dankzij een prachtige schenking van Stichting Passiebloem kon kinderdagcentrum De Zeester uit Noordwijk op 14 augustus een spiksplinternieuwe bakfiets in ontvangst nemen. Blijdschap straalt van alle gezichten af!

Voor wie de Zeester op woonzorgpark Willem van den Bergh niet kent: het is een dagcentrum voor kinderen met een gedrags- of ontwikkelingsvraag. Dagelijks komen hier zo’n 40 tot 45 kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking bijeen om - onder professionele begeleiding – basale, praktische vaardigheden te leren. Zoals bewegen, communiceren en hoe met elkaar om te gaan. Samen spelen is een mooie manier om dit soort competenties aan te leren. Door met elkaar een leuke bezigheid te ondernemen, doen de kinderen spelenderwijs nieuwe ervaringen op en vergroten zo hun zelfvertrouwen.

De bakfiets gaat hen hierbij helpen. Het plan van Bianca en haar collega’s is om heel regelmatig met z’n allen erop uit te trekken. Op het eigen woonzorgpark, naar de bossen, de duinen en de zee. En zo de belevingswereld van de kinderen te verruimen en hen avontuurlijke en uitdagende buitenactiviteiten aan te bieden.

Bianca: ‘Ik ben echt, echt heel blij! Wat een feest! Zonder giftgevers was het de Zeester nooit gelukt om deze bakfiets te kopen. De reguliere zorgbudgetten dekken deze kosten nu eenmaal niet. Ik wil alle begunstigers heel hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en steun. Fantastisch wat jullie voor de kinderen mogelijk hebben gemaakt!’

Op de foto zien we: Janske Ravensbergen (Stichting Passiebloem), Jos van Vliet (Berghjournaal), Rob van Duijn (manager), Mohammed en Billy in de fiets.