"Het gaat goed met mij, zolang het oké is dat het af en toe niet goed gaat"

Ieneke is 51 jaar oud en kreeg op haar 38e een herseninfarct. Graag deelt ze haar verhaal en spreekt ze haar dank uit aan Hersenz.

"Tijdens een wandeling in de duinen op Texel merkte ik opeens dat spraak en kracht wegvielen en zakte ik in elkaar. Ik bleef helder en wist instinctief wat er aan de hand was. De ambulancebroeders waren ook eensgezind… een beroerte. Helaas dacht de dienstdoende neuroloog in Den Helder er anders over. Het uitblijven van een juiste behandeling heeft meer schade aangericht dan nodig was. Helaas is deze misdiagnose nooit door iemand erkend.

Acceptatie

Toen ik enkele jaren geleden aanklopte bij Hersenz, begon voor mij een reis terug in de tijd. Een reis terug naar het leven vóór mijn CVA (wat toen al ver achter mij lag en ik nog steeds wilde leven), wie ik toen was en wie ik was geworden na de CVA. Een reis met aandacht voor de veranderingen en tijd voor herkenning, erkenning en acceptatie. Momenten om nieuwe invulling te geven aan het leven. Nog steeds heb ik mijn valkuilen dicht in de buurt. Ik struikel regelmatig en ga mijn grenzen vol levenslust over. Daarna komt weer de bezinning en het vinden van de rust. De quote… ’het gaat goed met mij, zolang het oké is dat het af en toe niet goed gaat’ heb ik omarmd. Het werkt voor mij. Daarin vind ik mijn acceptatie.

Schilderen

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ben zeer gedreven nog verder te komen. Om mij verder te ontwikkelen. Zowel fysiek al mentaal. Ontspanning heb ik onder andere gevonden in schilderen en tekenen. Voor het eerst in mijn leven heb ik een aantal lessen gevolgd. Nu schilder ik fijn thuis in mijn eigen energie. Het bomenschilderij heb ik net afgerond en wil ik graag opdragen aan behandelprogramma Hersenz. Het heeft de titel ‘Terug naar start’ gekregen. Het staat voor de diverse stappen die ik heb ervaren tijdens mijn therapie. Het door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Het natuurlijk verloop en de vergankelijkheid van het leven. Daarnaast het overgeleverd zijn aan het ritme van de natuur. Wanneer we als mens sterk staan als een boom die diepgeworteld is gaat het goed. De diepgewortelde pijn ervaren we wanneer je omvalt en in het leven verlies ervaart. Als laatste is de natuur zo sterk dat het zich keer op keer herstelt. Dat kunnen wij als mens ook. Wellicht nooit zoals we dat kunnen wensen, maar herstel is er. De lichtpuntjes zijn er, ook al zijn ze klein.


Bedankt, begeleiders!

Als laatste wil ik heel graag mijn dank uitspreken aan Hersenz. De begeleiders hebben het vermogen om je als cliënt de veiligheid en het vertrouwen te geven om je kwetsbaar op te durven stellen. Het luisteren, adviseren zonder te oordelen. Het vermogen om pakketjes op maat te leveren zodat eenieder datgene aangereikt krijgt wat nodig is in een traject. Ik heb het als heel bijzonder ervaren. Mijn dank aan jullie."

Informatiebijeenkomst Hersenz

Wil je meer weten over wat behandelprogramma Hersenz precies inhoudt? Meld je dan aan voor een van de (online) informatiebijeenkomsten voor cliënten, mantelzorgers en naasten. Een behandelaar geeft uitleg. Ook vertelt een ervaringsdeskundige wat de behandeling voor hem of haar heeft betekend. De online sessie duurt een uur. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen. Je kunt je aanmelden via de website van Hersenz.

Laatste nieuws