“Het is belangrijk dat je er onvoorwaardelijk bent voor de cliënt”

Wat is het leuk op de woning van Dylan! Dat beamen ook zijn moeder Yvonne, die regelmatig op bezoek komt en Renate, coördinerend begeleider van de woning. Renate: ”En als het even moeilijk wordt dan zijn wij er, als begeleiding, om te helpen.”

Op de woning wonen 4 jongens en 2 meiden tussen de leeftijd van 23 en 39 jaar met moeilijk verstaanbaar gedrag. Renate: “We beginnen 's morgens met douchen en aankleden, daarna gaan we gezamenlijk ontbijten. We laten de cliënten zoveel mogelijk zelf doen, maar kijken dit per moment aan. De ene keer gaat het allemaal zelf en de andere keer is er wat hulp nodig. Dat noemen we samen 100. De jongens en meiden gaan overdag naar dagbesteding de Vuurtoren. Hier worden werkzaamheden gedaan zoals karton en baxterzakjes ophalen. Maar er is ook tijd voor ontspanning, Dylan gaat bijvoorbeeld graag zwemmen.”

Moeder Yvonne: “Dylan heeft het heel erg naar zijn zin hier, het is een gezellige woning. Als ik op bezoek ben, bespreek ik altijd de gangbare zaken met de begeleiding, zoals of Dylan kleding nodig heeft of dat Dylan een ijsje mag kopen. Eén keer per jaar hebben we een planbespreking, dan kijken we wat goed gaat en wat eventueel beter kan. En verder doe ik natuurlijk vooral leuke dingen met Dylan als ik er ben. Zoals koffiedrinken, puzzelen, wandelen naar de Bosroos of naar Duinboerderij de Willemshoeve.

Naast dat het heel leuk is op de woning, vindt er ook wel eens gedrag plaats in de vorm van agressie, zowel verbaal en fysiek. Renate: “Het is belangrijk dat je er onvoorwaardelijk bent voor de cliënt, ook als hij of zij dit gedrag vertoont. Je moet dus wel stevig in je schoenen staan en het je niet persoonlijk laten raken.”

Ben jij enthousiast geworden van het filmpje? Dat komt mooi uit! Op de woning van Dylan hebben we namelijk een vacature voor een begeleider. Heb jij minimaal een mbo-4 diploma in de zorg, ben jij oplossingsgericht, zelfstandig, enthousiast en kun jij vraaggerichte zorg verlenen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk hier voor de vacature en solliciteer!