“Het normale leven ervaren…”

De 28-jarige, kersverse moeder, Miranda, heeft in 2013 haar hart verloren aan de cliënten van Het Westerhonk. Ze begon vol enthousiasme als vakantiekracht bij een dagbestedingslocatie op het woonzorgpark. Dit enthousiasme werd opgemerkt, dus kon ze al snel starten als flexer op verschillende groepen. Maar dit was niet haar eindstation, want inmiddels is deze doorzetter doorgegroeid tot persoonlijk begeleider. Met veel plezier werkt ze op een woning met ouder wordende cliënten, van wie een aantal met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Miranda helpt op haar manier. Ze wil de cliënten een fijne oude dag bezorgen en het normale leven laten ervaren. Bijvoorbeeld door hen zoveel mogelijk zelf te laten doen en hun vaardigheden zoveel mogelijk in stand te houden . Miranda: “ Waar het kan laten we zelf keuzes maken. Bijvoorbeeld door te laten kiezen uit twee kledingstukken of bij het ontbijt uit twee soorten beleg. Na het ontbijt doen we samen kleine taakjes in het huishouden: de slab opruimen, de tafel schoonmaken en de etensmatjes opruimen.” Lees hier haar hele verhaal.

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Miranda en wil jij ook helpen op jouw manier? Kun jij rust, structuur bieden en sta jij stevig in je schoenen? Heb jij minimaal een mbo4-zorgopleiding? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op een van deze functies. Lees meer over werken als begeleider.

Bekijk alle vacatures

Gerelateerde items

Terug naar boven