"Het werk is zo anders dan verwacht"

Caroline Ham en Edwin van Wijland zijn beiden bevlogen coördinatoren bij de afdeling Praktijkleren. Zij regelen de stages voor allerlei leerlingen op het woonzorgpark Het Westerhonk en de buitenlocaties.

Edwin is sinds enkele maanden werkzaam als coördinator Praktijkleren. 25 jaar werkte hij als zorgmedewerker op een woning. Opleiden vindt hij belangrijk, zijn hart gaat hier sneller van kloppen.

Caroline Ham, is sinds 2001 in dienst bij ’s Heeren Loo, woonzorgpark Het Westerhonk. Ze begon als vakantiekracht, en ging vervolgens aan de slag bij keten EMB als student werken en leren. Ze heeft met veel groepen gewerkt, was ook onderdeel van het opvangteam voor zorgincidenten en videocoach. Ze werkt nu 2,5 jaar bij Praktijkleren, waar ze bezig is met alles wat met opleiden van nieuwe en toekomstige medewerkers te maken heeft.

Waarom is stagelopen nou leuk bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk?


Wij zijn een hele leuke leerplek. Zorgmedewerkers zijn enthousiaste collega’s, die openstaan voor stagiaires. En wij hebben de leukste doelgroep die je je kan verzinnen, vertelt Caroline enthousiast. Onze cliënten laten je lachen, nadenken en dagen je uit om open en eerlijk te zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden om bij verschillende onderdelen van de zorg kennis te maken en de verschillende doelgroepen in de breedste zin van het woord te ontdekken.

Wat leer je hier?


Wat je in de schoolbanken leert, oefen je hieruit in de praktijk, maar dan is het levensecht. Aan de hand van werkdoelen ga je aan de slag. De theorie die je op school krijgt, ga je hier in de praktijk herkennen. Ook ontdek je wat jouw rol is, hoe die eruitziet, welke doelgroep jou aanspreekt. Je leert samenwerken, en ondervindt wat je in je mars hebt, wat je leuk vindt. Bovenal, gaan je ogen open voor waar je het allemaal voor doet! Vaak gaan leerlingen aan de slag als vakantiekracht, weekendhulp of avondhulp.

"Onze cliënten laten je lachen, nadenken en dagen je uit om open en eerlijk te zijn"

Blij verrast

“Wat opvalt is dat veel leerlingen echt verbaasd zijn en zeggen dat het werk zo anders is dan ze hadden verwacht. Blij verrast zijn ze over het werk en de mogelijkheden die er zijn. De verwondering zit ‘m dan in de manier waarop je een menswaardig leven kan geven aan verstandelijk beperkte mensen. Ze ontdekken ook dat ze echt het verschil kunnen maken. Het doet iets met je dat je een kwetsbaar mens toevertrouwd krijgt.” benadrukt Caroline.

Interesse in een stage?


Er zijn veel stagemogelijkheden op ons woonzorgpark en op de buitenlocaties. Met bijna elke zorg/welzijnsopleiding kun je hier stagelopen, denk aan MBO niveau 2 t/m 4, HBO Social Work en HBO-V.

Heb je interesse, solliciteer via Vacature voor stage bij 's Heeren Loo in Monster. Daarna nemen we contact op en volgt er een (telefonisch) intakegesprek over wat je zoekt, wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Dan gaan wij aan de slag door een plek te zoeken, en te kijken of er een match is. Vervolgens is er een klik-gesprek met stagiaire en begeleider op de woning. Als er een klik is, dan wordt de plek toegewezen.

Naast de reguliere stages zijn er ook snuffelstages voor middelbare scholieren. Dat coördineert vrijwilligerswerk. Heb je belangstelling, mail dan naar Jacqueline van der Knijff, jacqueline.van-der-knijff@sheerenloo.nl.