Het Westerhonk helpt BSO 2Samen uit de brand

In juni zocht Kinderopvang 2Samen in Monster een tijdelijk onderkomen na een fikse brand in hun gebouw bij de scouting. ’s Heeren Loo Het Westerhonk helpt hen sindsdien uit de brand. Nu maken 40 kinderen van 6 tot en met 12 jaar van de BSO 2Zeppelins gebruik van allerlei lokalen in een pand dat leeg stond op het woonzorgpark. Hierdoor is het direct beveiligd tegen ongenode gasten.

Regiodirecteur Colette van Driel: “Omdat we dit voorjaar de coronamaatregelen konden versoepelen, was het bezoekerscentrum voor ontmoeting tussen cliënten, hun verwanten en begeleiders buiten hun eigen woning niet meer nodig. Daardoor zou het pand leeg staan totdat de sloopwerkzaamheden later dit jaar starten. Maar leegstand is voor ons geen optie. We zochten naar een tijdelijke antikraakoplossing. Prachtig dat we als goede buur de Monsterse BSO-groepen kunnen verwelkomen en hen laten genieten, van hun activiteiten en alle buitenspeelmogelijkheden in onze groene parkomgeving."

Drie middagen per week van 15.00 tot 18.00 uur komen drie groepen kinderen met eigen groepsvervoer naar Het Westerhonk. Zij worden begeleid door vier pedagogisch medewerkers, ook tijdens de schoolvakanties. Locatiecoördinator 2Zeppelins Sanne Gibcus: “We zijn super blij met deze mooie plek, die uiteraard eerst door de brandweer als geschikt moest worden beoordeeld in verband met de eisen voor kinderopvang. In een groot aantal lokalen kunnen we relaxen, timmeren, knutselen, muziek maken, dansen. Er is ook een kantoorruimte ingericht en een eigen toiletgroep. De omgeving, de natuurspeeltuin en het Cruyff Court nodigen zeker uit om lekker veel buiten te ravotten, klimmen, rennen en spelen. Leuk om die blije koppies te zien als ze huiswaarts gaan en erover vertellen tegen hun ouders. We voelen ons welkom en zwaaien naar alle bewoners en bezoekers bij ’s Heeren Loo."

Gerelateerde items

Terug naar boven