“Houden aan de corona-maatregelen? Dat moet van de koning...”

Christa (35) woont als vanaf haar jonge leeftijd bij 's Heeren Loo Het Westerhonk. Altijd met veel plezier, maar nu valt het haar zwaar. Want door corona kan ze niet doen wat zij gewend is en zo leuk vindt. Naar haar werk, koffiedrinken in Samen, naar dansen, haar ouders vaak zien en knuffelen, gaat niet door dat rot-corona. Christa heeft moeilijk verstaanbaar gedrag en dan is een ander dagritme lastig te begrijpen. Saskia is sinds twee jaar persoonlijk begeleidster bij Christa. “We zien dat ze het moeilijk heeft en natuurlijk leggen we alles zo goed mogelijk uit. Maar ja, wie moet je er nu “de schuld” van geven? Premier Mark Rutte is geen autoriteit voor haar, maar de koning wel. Ze vond berusting in de uitspraak: “het moet van koning Willem-Alexander.”

Toen zij hoorde dat zij ook in januari nog niet mocht gaan dansen, werd Christa best een beetje bozig, ook op de koning...” Saskia bedacht een oplossing en schreef met haar een brief aan de koning. Wij streven naar zoveel mogelijk zelfstandigheid, dus moest Christa zelf haar vraag aan de koning bedenken en ze maakte een prachtige tekening van haarzelf naast Willem-Alexander voor erbij. Saskia: “Ik moest wel even googelen, want hoe schrijf je zo'n brief en wat zijn adres? Ik verwoordde de duidelijke vraag van Christa: ‘wanneer gaat alles weer open?’ Christa deed zelf de brief in januari met uitzendkracht Zakaria op de bus. En toen was het stil.”

Wat een verrassing toen Christa een brief kreeg van... de koning! Zakaria heeft de brief samen met Christa gelezen. Op de vraag ‘weet je nog dat je een brief schreef naar Willem-Alexander?’ riep Christa direct: ‘Het is toch niet waar hè?’. Saskia: “Ze straalt al dagen van oor tot oor en is helemaal in de gloria. Ze belde gelijk haar ouders en de brief hangt op haar kast in haar kamer. Heel stiekem, zijn Zakaria en ik net zo blij én trots. Nu kunnen we het wel weer even volhouden samen, in de strijd tegen dat rot-corona.” #trots #goedgedaan

Gerelateerde items

Terug naar boven