In nieuwe Droomdal is iedereen welkom om te snoezelen

Onlangs verhuisde het snoezeltheater Droomdal vanuit haar oude locatie naar een nieuwe ruimte in Plein 6. Naar Droomdal kom je om te snoezelen. Dat is ontspannen en ervaren middels zintuigbeleving. Na 16 jaar succesvol en van betekenis te zijn geweest voor velen heeft Droomdal een mooie nieuwe plek gekregen.

Dromen realiseren door donaties

De inrichting is mogelijk gemaakt door fondsenwerving waar medewerker Valerie verantwoordelijk voor was. "We hebben eerst plannen gemaakt naar aanleiding van een aantal vragen zoals: ‘Wat voor ruimte hebben we? Wat kunnen we kwijt? Wat willen we aanbieden aan de bezoekers van Droomdal?’ Aan de hand van dit plaatje hebben we offertes opgevraagd en een begroting gemaakt. We zochten eerst in de regio naar fondsen die ons wilden helpen bij het realiseren van de plannen. In totaal hadden we rond de € 50.000 euro nodig. We kwamen al best ver met lokale fondsen en donateurs en toen diende corona zich aan. De geldinzameling kwam even stil te liggen, maar een tijdje later hebben we toch de draad weer opgepakt en is het ons gelukt! Naast fondsen en donateurs uit de regio, konden we ook rekenen op giften van landelijke fondsen. Met de hulp van diverse fondsen en Stichting Vrienden van de Willem van den Bergh kregen we de begroting rond en konden we onze droom werkelijkheid maken!”

Een uitstapje dat voor iedereen mogelijk is

Tineke en Irma, beiden werkzaam in uitleen- en adviescentrum de Speelbergh, namen 16 jaar geleden het initiatief voor de realisatie van Droomdal. Irma: "Het is prachtig om te zien dat het concept werkt en een vervolg heeft gekregen in Plein 6. We zijn open voor alle cliënten van ’s Heeren Loo maar daarnaast ook voor andere instellingen uit hele land. Een bezoek aan Droomdal wordt gezien als een extra uitstapje voor cliënten. Met onze ruim opgezette snoezelruimte bieden wij echt iets unieks.

We zijn er ook voor gezinnen met kinderen met beperkingen. Voor hen is het vaak onmogelijk om op andere plekken plezier en ontspanning te vinden. Kinderen die meervoudig beperkt zijn kunnen niet bij een speeltuin terecht als zij bijvoorbeeld hun verjaardag willen vieren. Wij dragen graag uit dat snoezelen voor iedereen is.”

Dromen in Hollands landschap

Tineke: "Met Droomdal kunnen we een mooie bijdrage leveren ten gunste van ontwikkeling, welzijn en plezier. Juist in coronatijd was snoezelen een uitkomst om even van de woning weg te zijn. Zeker tijdens de eerste lockdown toen er niet zoveel kon en mocht. Je dompelt als het ware voor even onder in een andere setting. In de oude locatie hadden we twee thema's ‘onder water’ en ‘jungle.’ Nu hebben we gekozen voor twee Hollandse landschappen, het Veluwse bos en het Noordzeestrand. Deze plekken zijn dichtbij en herkenbaar. De wanden zijn met fotodoeken behangen. Dat maakt het realistisch. In deze twee landschappen valt van alles te ontdekken en te genieten. We konden ook de techniek van nu toepassen met ledverlichting om de landschappen kleurrijk uit te lichten. Muziek wordt gestreamd via bluetooth waardoor eigen muziekkeuze mogelijk is," vult Irma aan. Kortom een verrassende unieke ervaring!

Ken je iemand die ook eens zou willen snoezelen? Neem gerust contact op via droomdal@sheerenloo.nl, 088 – 036 35 00.

Gerelateerde items

Terug naar boven