Innovatieruimte Apeldoorn als goed voorbeeld bij Zilveren Kruis

Innovatieruimte Apeldoorn als goed voorbeeld bij Zilveren Kruis

Zilveren Kruis heeft deze maand een digitale special uitgebracht waarin 25 goede voorbeelden uit de zorg gedeeld worden. Vol inspiratie en tips voor en door zorgaanbieders.

Hoe zorg je bijvoorbeeld dat een innovatie succesvol geïmplementeerd wordt? Hoe trek je nieuwe medewerkers aan? Of hoe stem je zorg zo goed mogelijk af op de behoefte van de cliënt? De kennissite Digivaardigindezorg.nl en onze Innovatieruimte in Apeldoorn worden als goed voorbeeld genoemd.

Kennissite 

‘s Heeren Loo heeft een meerjarenprogramma en een kennissite Digivaardigindezorg.nl ontwikkeld waar een zorgverlener zijn digitale vaardigheden kan verbeteren. De site is opgezet met het uitgangspunt dat hoe digitaal vaardiger iemand is, hoe meer tijd er over is voor de cliënt. Dit zorgt voor een verlaging van de werkdruk voor de professional én meer aandacht voor de cliënt. 

Digivaardigindezorg.nl heeft als doel om stress te beperken die kan worden ervaren wanneer zorgmedewerkers digitaler moeten gaan werken. Ook wordt door de site het gebruik en de implementatie van innovaties gestimuleerd. Daarnaast maakt de kennissite de inzet van zorgtechnologie meer mogelijk met uiteindelijk meer eigen regie voor de cliënt.

De kennissite is een initiatief van ’s Heeren Loo en wordt doorontwikkeld in samenwerking met ECP en VWS.

Innovatieruimte

De innovatieruimte van ‘s Heeren Loo laat mensen met een verstandelijke beperking bewegen, beleven, leren en ontwikkelen. Het is een plek waar cliënten tot rust komen, of juist de opwinding van een nieuwe belevenis ervaren. De manier waarop de Innovatieruimte is ingericht, zorgt ervoor dat je helemaal op gaat in je eigen belevenis. De Innovatieruimte ontwikkelt en werkt samen met cliënten van ’s Heeren Loo, hun familie, begeleiders, studenten en bedrijven.

Alles wat in de Innovatieruimte aanwezig is, is ontstaan vanuit een vraag van iemand met een verstandelijke beperking, of een vraag van hun verwant of begeleider. Alleen zo ontstaan producten die écht bijdragen aan een leuk, mooi en makkelijk leven voor iemand met een verstandelijke beperking.

Meer goede voorbeelden

Benieuwd naar alle andere mooie voorbeelden uit de zorg? Lees de brochure van Zilveren Kruis.

Gerelateerde items

Terug naar boven