Kees #kannietzonder treinen

Wat is in jouw leven zo speciaal, dat je er niet zonder kan? Daar hoef je vast niet lang over na te denken. Cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen en/of werken vertellen hier graag over. Deze keer Kees. Hij #kannietzonder zijn treinen.

Naam: Kees
Leeftijd:
39 jaar
Ik heb:
een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag
Ik woon:
op een groep op het woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn
Ik werk:
als bezorger van boodschappen en luiers, haal glas en oud papier op. ga elke week naar de stort en lap de ramen
Ik kan niet zonder:
mijn treinen

“Ik heb nu 10 treinen en op mijn verjaardag wil ik een Eurocity startset”

Waarom kan je niet zonder je treinen?
“Treinen zijn leuk. Toen ik heel klein, was kreeg ik mijn eerste trein van hout en toen ik 7 jaar oud was, kreeg ik een legotrein van Sinterklaas. Die heb ik samen met papa gebouwd. In 1993 kreeg ik een elektrische trein, maar die is nu oud en kapot. Ik heb nu 10 treinen. Op mijn verjaardag wil ik een Eurocity startset. Bij papa en mama heb ik ook een trein. Hier heb ik een treinkamer met een tafel met een spoor en huisjes. Daar ga ik naar toe als ik mijn blok vrije tijd heb. Koen mag dan ook wel eens kijken, maar hij mag niet aan de treinen komen. Anders gaan ze stuk.”

Ga je zelf ook wel eens met de trein?

“Ja, mama haalt mij soms op met de trein. Ik ben ook naar Zwolle geweest met de trein, daar heb ik treinen gekocht en zijn we uit eten geweest. Toen we naar Houten gingen, was er een wisselstoring en moesten weer terug. Dieseltreinen vind ik het mooiste. In september ga ik met mijn persoonlijk begeleider naar Arnhem, dan heb ik €100 gespaard en mag ik een nieuwe trein kopen. Ik spaar elke week €5,- .”

Hoe ziet jouw leven er verder uit?

“Ik woon op de groep, daar heb ik een vast schema. Ik werk overdag, elke dag wat anders: boodschappen bezorgen, luiers bezorgen, glas en oud papier ophalen. Elke woensdag ga ik naar de stort. Ook lap ik de ramen hier op de VIC-woning. In het weekend ga ik soms naar papa en mama. Dan kijk ik tv of speel ik met legotrein. Met de kerst had ik een kersttrein bij papa en mama.”

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?

“Dan woon ik hier met dezelfde groep en dan heb ik een nieuwe grotere treintafel en een nieuwe antennekabel voor muziek in die kamer. Ook heb ik dan een grote verhuisdoos voor al mijn treinspullen. Ook ga ik dan nog steeds naar papa en mama.”

Gerelateerde items