Kijktip: Begeleidster Agnes bij Het Westerhonk vrijdag opnieuw in uitzending EenVandaag

In november stond Agnes samen met collega Rogier voor de camera van EenVandaag. Zij vertelden, volledig in beschermende kleding, over hun bewoners die in de tweede coronagolf in quarantaine zaten. Wat dit voor de cliënten en voor henzelf betekenden. Dit leidde tot veel reacties, begrip en respect voor het werk in onze sector. Terecht.

Vrijdag 7 januari zie en hoor je Agnes opnieuw bij EenVandaag. Nu geeft zij tips aan Ernst Kuipers, de minister van VWS vanaf maandag a.s. en opvolger van Hugo de Jonge. Zijn benoeming is opmerkelijk: weinig politieke ervaring maar een bak aan praktijkervaring, vooral opgedaan in de academische ziekenhuizen. 

Agnes: “In coronatijd gaat het veel over ziekenhuizen, extra ic-bedden, operaties die worden afgezegd. In de gehandicaptenzorg kan dat niet. Wij verzorgen, begeleiden en helpen onze cliënten zoals Nancy 24 uur per dag, zeven dagen van de week. Een verstandelijke beperking gaat namelijk niet over. Ook wij lopen inmiddels op ons tandvlees. Meer collega's zijn ziek terwijl ons werk doorgaat. Ook voor corona stonden er al veel vacatures open. Echt, er moeten meer mensen bij. En in de zorg werken we niet voor torenhoge salarissen. Maar de salarissen in onze sector mogen een stuk omhoog. Dus mijn tip aan u meneer Kuipers, meer mensen en meer geld erbij. En u bent welkom om een kop koffie te komen drinken of een dag met me mee te lopen, zodat u een goed beeld krijgt van hoe het er bij de gehandicaptenzorg aan toe gaat.”

Naast Agnes laat EenVandaag meerdere zorgprofessionals in de uitzending aan het woord.

Vrijdag 7 januari NPO1, 18.15 uur
Uitzending gemist? Terugkijken kan ook.

Gerelateerde items

Terug naar boven