Kim #kannietzonder haar huisdieren

Wat is in jouw leven zo speciaal, dat je er niet zonder kan? Daar hoef je vast niet lang over na te denken. Cliënten die bij ’s Heeren Loo wonen en/of werken vertellen hier graag over. Deze keer Kim. Zij #kannietzonder haar huisdieren: haar Old English Bulldog Fayjay, haar poes Twilight en haar konijn Twinkel.

Naam: Kim
Leeftijd:
 39 jaar
Ik woon:
samen met mijn vriend Marco in Naaldwijk
Ik werk:
als assistent begeleider in Monster en als dierverzorger op de boerderij
Kan niet zonder:
 huisdieren

“Ik heb alles voor mijn huisdieren over, ze zijn er altijd voor je”

Waarom kan je niet zonder je huisdieren?
“Van dieren kun je altijd op aan, je kunt ze vertrouwen, ze zijn altijd vrolijk en lief. Dat kun je niet van mensen zeggen. Ze zijn altijd blij me te zien. Als ik ’s morgens in de kamer kom, staat Fayjay te kwispelen en te springen in de bench. Dan laat ik haar eruit en komt ze meteen naar me toe om te knuffelen en te spelen. Ook gaat ze graag wandelen en wil ze graag mee in de auto.

Twilight heeft een eigen kamer met een krabpaal, speelgoed, eten en drinken. Daar is ze ’s nachts en als wij niet thuis zijn, zodat ze dan niets kapot kan maken in de woonkamer. Als zij me ziet, geeft ze me spinnend kopjes en gaat ze liggen rollen.

We hebben vroeger altijd dieren gehad. Zonder dieren gaat mijn hart eruit, ik heb alles voor ze over. Zoals al het werk dat erbij komt kijken. Ik zou zelfs onze scooter verkopen als we geen geld voor de dierenarts zouden hebben.”

Hoe gaan jouw dieren met elkaar om?

“Fayjay en Twilight hebben we voorzichtig aan elkaar laten wennen. Zij kunnen het nu heel goed met elkaar vinden. Ze snuffelen aan elkaar en spelen vaak samen; dan geeft Twilight tikjes met haar poten, Fayjay geeft dan liefdesbijtjes terug. Dat is grappig om te zien. Twinkel en Fayjay kunnen we niet bij elkaar laten, want Fayjay is veel te lomp. Daarom heeft Twinkel een groot konijnenhok.”

Hoe ziet je leven er verder uit?

“Op dinsdag en donderdag werk ik als assistent begeleider op Het Westerhonk. Daar doe ik allerlei huishoudelijke taken. Op de Academie voor Zelfstandigheid heb ik geleerd hoe ik in een goede houding kan werken, hoe ik hygiënisch kan werken en hoe ik moet schoonmaken. En op woensdag werk ik als dierverzorger op de boerderij. Daar voer ik de dieren, maak ik hokken schoon, zet ik schapen over en help ik bij het grazenproject Delflanden. Ook ga ik op donderdagmiddag naar de Academie voor zelfstandigheid om Engels te leren, want mijn schoonzusje is Russisch. Zij kan nog geen Nederlands, dus kan ik alleen Engels met haar praten.”

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

“Nog hetzelfde als nu: dan heb ik nog steeds huisdieren, werk ik nog als assistent begeleider en dierverzorger. Op de Academie voor zelfstandigheid leer ik dan nog steeds Engels en leer ik ook voor dierverzorger.”

Gerelateerde items