"Koken en de cliënten blij maken is de beste combinatie ever"

Regelmatig een nieuw avontuur aangaan, daar houdt Hans van. Na de opleiding tot kok werkte hij in restaurants en hotels. Die ruilde hij in voor een visserschip, waar hij 11 jaar lang kookte voor de de bemanning. Twee jaar geleden gooide hij het roer opnieuw om en ging werken op woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk. Eerst 5 maanden op een woning en daarna als kok in het splinternieuwe restaurant Plein 6. En hij heeft het er helemaal naar zijn zin.

“Ik vind het bijzonder hoe het allemaal gelopen is. Sinds ik als 16-jarig jochie de koksopleiding ging doen, heb ik al de nodige avonturen beleefd. Hotels en restaurants zijn heel anders dan de scheepvaart. Ik was steeds een maand weg en een maand thuis. Het was een echte mannenmaatschappij, direct en hard. Als ik thuis was, hobbyde ik vaak nog wat bij in restaurantjes, want stilzitten is niet voor mij. ’s Heeren Loo is natuurlijk weer een andere wereld. Daar is iedereen veel menselijker en houden we meer rekening met elkaar. We proberen het op een positieve manier met elkaar te redden.

Lees het hele verhaal van Hans.