Kom in beweging tijdens de Noorderhavenloop op 7 mei

Noteer alvast in jouw agenda: De Noorderhavenloop. Kom in beweging op de manier die bij jou past.

Een evenement waarbij mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten, samen in beweging komen èn genieten van de mooie natuur van woonzorgpark Noorderhaven. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is het niet! Zondag 7 mei staat de eerste editie van de Noorderhavenloop gepland.

Aanloop

Het idee voor de Noorderhavenloop ontstond al in 2019. Atletiekvereniging Noordkop zocht naar een opvolger van het hardloopevenement De Duinbollenloop. In 2020 zou het evenement van start gaan. Corona zorgde voor uitstel.
“Nog belangrijker dan presteren in een mooie omgeving is dat mensen van 's Heeren Loo en mensen uit de omgeving samenkomen en elkaar ontmoeten”, vertelt één van de initiatiefnemers Kees Heemskerk van atletiekvereniging Noordkop. Alle partners, atletiekvereniging Noordkop, wandelvereniging Sportlust, Rotary Club Den Helder en 's Heeren Loo zijn onverminderd enthousiast en zetten dit jaar het evenement door.

Bewegen voor iedereen
De inclusie-insteek daagt de organiserende partijen uit een programma te maken waaraan iedereen mee kan doen. Het idee ontstond om naast een uitdagend hardloopevenement voor atleten en een wandelevenement voor de sportieve wandelaar, het evenement ook toegankelijk te maken voor mensen met een verstandelijke beperking en gezinnen uit de omgeving. Speciaal voor deze groep deelnemers wordt een parcours uitgezet van 1 km. Iedereen doet mee op de manier die het beste past: (hard)lopen, in een rolstoel, ligprothese, op de (duo)fiets of skelter. Alle middelen om in beweging te komen zijn toegestaan.

Informatie en inschrijven

Noteer de datum alvast in jouw agenda. Meer informatie en inschrijving volgt vanuit atletiekvereniging Noordkop, sportvereniging Sportlust en 's Heeren Loo.


Gerelateerde items

Terug naar boven